/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Vladimir Putin a promulgat legea conform căreia legislaţia rusă prevalează în faţa dreptului internațional

08 decembrie 2020, ora 20:12

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat marţi legea care stabileşte că legislaţia naţională a Rusiei prevalează în faţa tratatelor internaţionale şi deciziilor emise de organismele internaţionale în situaţiile în care acestea intră în conflict cu prevederile Constituţiei, informează Reuters, scrie agerpres.ro.

Kremlinul a asigurat că toate obligaţiile asumate de Rusia prin tratatele internaţionale rămân valabile şi că Moscova este în continuare deplin angajată faţă de respectarea dreptului internaţional.

Însă noua lege provoacă îngrijorare în rândul unor apărători ai drepturilor omului în Rusia, unde sute de cetăţeni se adresează anual Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) pentru a-şi găsi dreptatea despre care spun că le-a fost refuzată în ţara lor.

Vladimir Putin a enunţat prima dată această reformă în discursul său din ianuarie despre starea naţiunii. Noua lege face parte dintr-o serie de amendamente constituţionale adoptate anul acesta, printre care şi cel care-i permite actualului preşedinte rus să candideze pentru încă două mandate prezidenţiale după încheierea actualului mandat în anul 2024.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram