Alte 21 de persoane au pierdut lupta cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore în Republica Moldova. Datele au fost prezentate astăzi, 9 decembrie, de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. 

În același timp, numărul total al deceselor a crescut la 2481 de cazuri.

În prezent, au fost înregistrate peste 120 de mii de cazuri de COVID-19 în Republica Moldova.

În același timp, 103 973 au fost vindecate.

Deces 2461: Bărbat de 44 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: ciroză hepatică, nefropatie mixtă.

Deces 2462: Bărbat de 59 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, hipertensiune arterială, cardiopatie mixtă.

Deces 2463: Femeie de 59 ani, din mun. Chișinău, internată la IMU. Comorbidități: diabet zaharat, obezitate, nefropatie diabetică.

Deces 2464: Femeie de 83 ani, din mun. Chișinău, internat la IMU. Comorbidități: cardiopatie mixtă, hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2465: Bărbat de 55 ani, din r. Dondușeni, internat la SR Dondușeni. Comorbidități: obezitate.

Deces 2466: Bărbat de 60 ani, din r. Ocnița, internat la SR Ocnița, cu insuficiență respiratorie acută.

Deces 2467: Femeie de 69 ani, din mun. Bălți, internată la SC Bălți. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat.

Deces 2468: Femeie de 73 ani, din r. Cimișlia, internată la SR Cimișlia. Comorbidități: hipertensiune arterială.

Deces 2469: Bărbat de 82 ani, din r. Râșcani, internat la SR Râșcani. Comorbidități: boală cardiovasculară, cardiopatie mixtă.

Deces 2470: Bărbat de 71 ani, din r. Dondușeni, internat la SR Dondușeni. Comorbidități: hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică mixtă, angină pectorală de efort.

Deces 2471: Femeie de 82 ani, din mun. Chișinău, internată la SCBI ”Toma Ciorbă”. Comorbidități: hepatită virală cronică, cardiopatie ischemică.

Deces 2472: : Bărbat de 81 ani, din mun. Chișinău, internat la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”. Comorbidități: angină pectorală de efort, hipertensiune arterială , diabet zaharat, cardiopatie hipertensivă.

Deces 2473: Femeie de 50 ani, din mun. Chișinău, internată la SCM “Sf. Arhanghel Mihail”, cu insuficiență respiratorie acută.

Deces 2474: Femeie de 65 ani, din r. Fălești, internată la SR Fălești. Comorbidități: hipertensiune arterială, diabet zaharat, obezitate.

Deces 2475: Bărbat de 53 ani, din r. Călărași, internat la SR Călărași. Comorbidități: hepatită toxică cronică.

Deces 2476: Femeie de 70 ani, din r. Sângerei, internată la SR Sângerei. Comorbidități: diabet zaharat.

Deces 2477: Bărbat de 69 ani, din r. Telenești, internat la SR Telenești. Comorbidități: boală ischemică a cordului, diabet zaharat.

Deces 2478: Bărbat de 56 ani, din r. Drochia, internat la SR Drochia. Comorbidități: cardiopatie ischemică, angină pectorală de efort.

Deces 2479: Femeie de 68 ani, din r. Hâncești, internată la SR Hâncești. Comorbidități: boală cerebrovasculară, diabet zaharat.

Deces 2480: Bărbat de 73 ani, din r. Rezina, internat la SR Rezina. Comorbidități: hipertensiune arterială, fibrilația arterială, cardiopatie ischemică, diabet zaharat.

Deces 2481: Cu profund regret, MSMPS anunță trecerea la cele veșnice a dnei Elena Cîrnici, în vârstă de 72 ani, care activa în calitate de medic cardiolog în cadrul Spitalului Raional Cahul. Dna Elena Cîrnici și-a consacrat 45 ani din viață meseriei nobile, lucrând cu profesionalism și responsabilitate. Aceasta a fost transferată, la data de 18 noiembrie, de la Spitalul Raional Cahul la SCR “Timofei Moșneaga”. Exprimăm sincere condoleanțe familiei și întregului colectiv al Spitalului Raional Cahul.

Până la ziua de azi, 59 lucrători medicali au decedat din cauza infecției COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!