Avionul de tip Ilyushin Il-80, supranumit „avionul Apocalipsei” pentru capacitatea sa de a supraviețui războiului nuclear, a fost jefuit în timp ce era la sol pentru lucrări de întreţinere, transmite The Moscow Times.

Rapoartele citate de presa din Rusia arată că aeronava aflată la sol în orașul Taganrog din sud-vestul Rusiei a fost jefuită de hoți, care au rupt trapa de marfă și au furat 39 de echipamente radio.

Toate echipamentele erau intacte la ultima inspecție din 26 noiembrie. Poliția a luat amprente și a deschis o anchetă.

Il-80 este unul dintre cele patru „avioane ale Apocalipsei” aflate în serviciu în Rusia. Aeronava este concepută pentru a rezista unui atac nuclear și pentru a se asigura că un președinte rus ar putea emite ordine armatei de la bordul avionului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!