Irlanda de Nord va inaugura în 2021 primul parc tematic din lume dedicat serialului „Game of Thrones” (Urzeala Tronurilor), având în vedere că unele dintre cele mai palpitante acţiuni ale acestui serial au fost filmate în provincia britanică, relatează Digi24.ro.

Parcul va fi instalat în studioul de filmare Linen Mill, din localitatea Banbridge – în apropiere de Belfast – şi deşi pandemia de coronavirus va obliga impunerea anumitor restricţii, responsabilii au asigurat că parcul îşi va deschide porţile în cursul anului viitor, potrivit Agerpres.

Universul de ficţiune medieval creat de George R.R. Martin şi adaptat pentru micile ecrane de postul HBO se va afla la îndemâna fanilor prin intermediul “unor experienţe care te introduc în atmosferă, piese originale de recuzită, articole de vestimentaţie, arme şi diferite elemente” utilizate la filmările serialului, a anunţat miercuri într-un comunicat agenţia Tourism Ireland.

Parcul tematic, care se va numi “Game of Thrones Studio Tour”, va oferi vizitatorilor oportunitatea de a explora platourile originale ale filmărilor unde se vor recrea cele mai emblematice scene şi peripeţii ale unor personaje centrale.

“Această experienţă senzorială de introducere în atmosfera filmului include locuri precum Debarcaderul Regelui, Winterfell, Dragonstone, Zidul şi ţinuturile sălbaticilor sau oraşele Meereen şi Braavos”, notează, într-un comunicat, Tourism Ireland.

Vizitatorii pot admira şi o colecţie exclusivă de exponate şi artefacte realizate de meşteşugari şi designeri care au dat viaţă lumilor imaginate de George R.R. Martin.

Personalul expert al parcului va oferi, de asemenea, detalii despre creaţiile acestui serial prin intermediul atelierelor interactive, în paralel cu realizarea de sesiuni de machiaj, proteze şi costumaţii, care au fost punctele forte ale serialului.

Prin acest parc tematic, autorităţile turistice speră să consolideze imaginea Irlandei de Nord ca destinaţie unică pentru fanii serialului “Game of Thrones”.

În afară de Linen Mill, o mare parte din “Urzeala Tronurilor” s-a filmat la Titanic Studios din Belfast şi în peisajele naturale din comitatele Antrim şi Down, ce pot fi străbătute în trei zile în cadrul unui itinerar de aproape 300 de kilometri.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!