/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

O specie rară de pasăre pentru sudul și centrul Europei a fost observată pe lacul Jepar de lângă orașul Cimișlia

missing
09 decembrie 2020, ora 07:30

O specie rară de pasăre pentru sudul și centrul Europei a fost observată pe lacul Jepar de lângă orașul Cimișlia. Aceasta a fost surprinsă de către un internaut pe 1 decembrie, scrie Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

„Abia a început iarna și noi deja avem vizitatori din nordul continentului. Pe data de 1 decembrie, Carabulea Vitalie a observat pe lacul Jepar de lângă orașul Cimișlia un corcodel de iarnă (Podiceps auritus). Această specie este mai rară pentru sudul și centrul Europei, preferând să-și petreacă iarna în zonele marine sau golfuri, însă mai poposește pe lacuri cu întindere mare de apă”, se arată într-o notă a Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Aceștia mai menționează că în sezonul rece, această pasăre își schimbă penajul și trece la un aspect alb-negru, însă pe timp de vară are un penaj spectaculos, cu moțuri gălbui care înconjoară ochii și care se pot distinge de la distanță.

„Aceasta este a doua observație în Republica Moldova a corcodelului de iarnă. Această specie a mai fost observată doar în anul 2017, pe lacul Manta, de către observatorii elvețieni Florian Klingel și Jonathan Hecke”, menționează reprezentanții Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram