O specie rară de pasăre pentru sudul și centrul Europei a fost observată pe lacul Jepar de lângă orașul Cimișlia. Aceasta a fost surprinsă de către un internaut pe 1 decembrie, scrie Societatea Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

„Abia a început iarna și noi deja avem vizitatori din nordul continentului. Pe data de 1 decembrie, Carabulea Vitalie a observat pe lacul Jepar de lângă orașul Cimișlia un corcodel de iarnă (Podiceps auritus). Această specie este mai rară pentru sudul și centrul Europei, preferând să-și petreacă iarna în zonele marine sau golfuri, însă mai poposește pe lacuri cu întindere mare de apă”, se arată într-o notă a Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Aceștia mai menționează că în sezonul rece, această pasăre își schimbă penajul și trece la un aspect alb-negru, însă pe timp de vară are un penaj spectaculos, cu moțuri gălbui care înconjoară ochii și care se pot distinge de la distanță.

„Aceasta este a doua observație în Republica Moldova a corcodelului de iarnă. Această specie a mai fost observată doar în anul 2017, pe lacul Manta, de către observatorii elvețieni Florian Klingel și Jonathan Hecke”, menționează reprezentanții Societății Pentru Protecția Păsărilor și a Naturii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!