/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

Persoanele cu dezabilități vor beneficia de compensații mai mari pentru transport

missing
09 decembrie 2020, ora 16:36

Persoanele cu dizabilități vor beneficia de compensații mai mari, după ce Guvernul a decis majorarea etapizată a compensației pentru serviciile de transport. Astfel, locuitorii din toate raioanele țării, inclusiv municipiului Bălți, vor beneficia de mărimea compensației prevăzută în municipiul Chișinău.

Mai mult, această măsură va spori gradul de protecție socială a persoanelor cu nevoi speciale. În prezent, alocația constituie 360 de lei pentru peroanele cu dizabilități severe și copii cu dizabilități în vârstă de până la 18 ani.

Persoanele cu dizabilități accentuate beneficiază de compensații în sumă de 180 lei. În raioanele din țară și în municipiul Bălți, alocațiile sunt mai mici.

Astfel, de compensații majorate vor beneficia circa 145600 de persoane cu dizabilități, inclusiv cca 15200 cu dizabilități ale aparatului locomotor. Conform calculelor, pentru majorarea compensației în perioada anilor 2021 – 2023 sunt necesare cca 66 050,7 mii lei.

Mijloacele financiare suplimentare au fost propuse la elaborarea proiectului legii Bugetului de Stat pentru anul 2021.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram