Trei dintre cele patru persoane, reținute în dosarul meciurilor trucate, au primit, astăzi, 20 de zile de arest preventiv. Decizia aparține magistraților Judecătoriei Chișinău, cu sediul la Ciocana, la solicitarea procurorilor anticorupție. Escortați de ofițerii CNA, cei trei inculpați, printre care un antrenor de fotbal și doi manageri de cluburi, au fost aduși, în această dimineață, în fața instanței. Doi dintre aceștia au respins acuzațiile procurorilor, iar unul dintre antrenorii clubului Codru Lozova a evitat presa.

Printre inculpați se numără și vicepreședintele clubului Speranța Nisporeni, Sergiu Cotorobai, care neagă că ar fi participat în schemele de trucare ale meciurilor.

SERGIU COTOROBAI, VICEPREȘEDINTE, SPERANȚA NISPORENI:Nu sunt de acord. Nu sunt de acord cu acuzațiile, ce mi-au fost aduse.”

Aceeași poziție o are și managerul clubului Dinamo-Auto, Alexandr Novac.

ALEXANDR NOVAC, MANAGER, DINAMO-AUTO:Ați luat parte la meciurile trucate? Nu!”

Am încercat să aflăm mai multe detalii, dar și ce rol au avut inculpații în dosarul de manipulare a evenimentelor sportive. Însă, procurorul de caz a fost scurt în declarații.

ION URSU, PROCUROR:La moment, au fost înaintate demersuri, în vederea aplicării măsurii preventive respective. Instanța de judecată a rămas în deliberare. Hotărârea va fi pronunțată ulterior.”

Printre cele 11 persoane vizate în dosarul meciurilor trucate, se mai regăsește și Iurie Osipenco, antrenorul principal al celor de la Speranța Nisporeni. Celelalte șapte persoane, la etapa actuală, au statut de bănuit. Operaţiunea s-a derulat în comun cu reprezentanţii EUROPOL și UEFA, care au acordat asistenţă tehnică, informaţională şi analitică anchetatorilor, pentru investigarea a tuturor circumstanţelor.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!