Acum patru ani, au fost prinși de poliție, pentru că vindeau droguri în apropierea instituțiilor de învățământ din Capitală. Recent, au călcat din nou pe aceeași greblă. Este vorba despre membrii unui grup infracțional, care au creat un magazin virtual cu droguri produse tot de ei, iar în 2020, ar fi încasat din afacerea criminală un venit de peste 2,5 milioane de lei. Acum, pentru fapta lor, ei riscă să stea 15 ani după gratii.

Liderii grupării, doi bărbați cu vârstele de 27 și 28 ani, au format o grupare, la începutul lui 2020, găsind curieri pentru transportarea și plasarea în ascunzișuri a drogurilor. Aceștia au creat și un magazin virtual, cu peste 2000 de urmăritori, adică potențiali clienți.

Drogurile erau produse într-un garaj din Chișinău, după care erau transportate spre ascunzișuri. Membrii grupării nu interacționau direct cu clienții, iar toate plățile se făceau online. După efectuarea plății, cumpărătorilor li se spunea, unde să găsească drogurile. Astfel, bărbații ar fi încasat un venit de peste 2,5 milioane de lei.

Recent, aceștia au fost reținuți în flagrant de către cei de la Fulger. În automobilul cu care se deplasau au fost găsite 13 sacoșe cu etnobotanice, iar în garaj au fost depistați alți doi saci cu așa zisă materie primă, a câte 50 de kg fiecare.

Din aceste cantități de stupefiante, liderii urmau să producă etnobotanice în valoare de peste un milion de lei. Pe cazul dat a fost pornită o cauză penală, iar liderii grupării au fost plasați în arest preventiv pentru 30 de zile. Aceștia riscă până la 15 ani de închisoare.

Bărbații au ajuns în vizorul poliției și în 2017, atunci când oamenii legii au destructurat o grupare infracțională compusă din 14 membri și specializată în prepararea și realizarea drogurilor în apropiere de instituțiile de învățământ. La expirarea termenului de un an de arest, aceștia au fost eliberați, fiind cercetați în continuare în stare de libertate, iar o decizie pe acest caz nefiind pronunțată.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!