După ce meteorologii au emis cod galben de înghețuri, pe apa din lacurile din capitală s-a depus un strat subțire de gheață. Fragilă şi îmbibată cu apă, gheaţa reprezintă un real pericol pentru cei care se aventurează să se distreze.

Deși apa nu a reușit bine să înghețe, pe lac își făcuse deja apariția primul pescar. El spune că nu îl sperie nici frigul și nici gheața subțire.

„Tinerețea am petrecut-o în Transbaical, Siberia, Mongolia. Acolo am pescuit. Gheața era mai mare decât înălțimea mea și tot normal.”

Pentru că temperaturile nu sunt încă destul de joase, aflarea pe gheața   bazinelor acvatice este periculoasă, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vin cu recomandări pentru cei care intenționează să meargă la pescuit ori, pur și simplu să se distreze pe gheață.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚERĂ DE PRESĂ IGSU: Să nu meargă pe gheața subțire a bazinelor acvatice, întrucât aceasta nu este rigidă, dar din contra este foarte subțire. Îndemnul salvatorilor este prudența maximă și cel mai important să nu meargă pe aceste bazine acvatice. Aici ne referim la lacuri, iazuri dar și râuri, unde mai sunt și curenți de apă.”

Potrivit datelor statistice oferite de Inspectoratul General pentru Situații Excepționale, anul trecut, în perioada sezonului rece, au fost înregistrate șase cazuri de înec a persoanelor care s-au aventurat pe gheața subțire de pe lacurile din capitală. În acest sezon, din fericire, nu a fost înregistrat niciun caz de acest fel.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!