/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

/VIDEO/ Gheața pe lacuri și râuri reprezintă un real pericol pentru cei care se aventurează să se distreze

missing
09 decembrie 2020, ora 21:29

După ce meteorologii au emis cod galben de înghețuri, pe apa din lacurile din capitală s-a depus un strat subțire de gheață. Fragilă şi îmbibată cu apă, gheaţa reprezintă un real pericol pentru cei care se aventurează să se distreze.

Deși apa nu a reușit bine să înghețe, pe lac își făcuse deja apariția primul pescar. El spune că nu îl sperie nici frigul și nici gheața subțire.

„Tinerețea am petrecut-o în Transbaical, Siberia, Mongolia. Acolo am pescuit. Gheața era mai mare decât înălțimea mea și tot normal.”

Pentru că temperaturile nu sunt încă destul de joase, aflarea pe gheața   bazinelor acvatice este periculoasă, atât pentru adulți, cât și pentru copii. Cei de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vin cu recomandări pentru cei care intenționează să meargă la pescuit ori, pur și simplu să se distreze pe gheață.

LILIANA PUȘCAȘU, OFIȚERĂ DE PRESĂ IGSU: Să nu meargă pe gheața subțire a bazinelor acvatice, întrucât aceasta nu este rigidă, dar din contra este foarte subțire. Îndemnul salvatorilor este prudența maximă și cel mai important să nu meargă pe aceste bazine acvatice. Aici ne referim la lacuri, iazuri dar și râuri, unde mai sunt și curenți de apă.”

Potrivit datelor statistice oferite de Inspectoratul General pentru Situații Excepționale, anul trecut, în perioada sezonului rece, au fost înregistrate șase cazuri de înec a persoanelor care s-au aventurat pe gheața subțire de pe lacurile din capitală. În acest sezon, din fericire, nu a fost înregistrat niciun caz de acest fel.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram