Plățile achitate de proprietarii apartamentelor deconectate de la sistemul centralizat de încălzire sunt nejustificate, susține deputatul PAS Dan Persiuc. În aceste condiții, fracțiunea parlamentară PAS anunță că va depune o sesizare la Curtea Constituțională.

„PAS va depune o sesizarea la Curtea Constituțională referitor la plățile nejustificate pe care le percepe Termoelectrica de la cetățenii deconectați de la sistemul centralizat de încălzire”, a menționat deputatul PAS Dan Perciun.

„Oamenii în dorința de a economisi niște bani au ales pe parcursul anilor să se deconecteze de la încălzirea centralizată, care costă foarte scump, și să -și reducă cheltuielile în sezonul rece – încălzindu-se autonom. Acest lucru este de înțeles în condițiile pensiilor și salariilor noastre foarte mici. Costurile pentru încălzire afectează foarte mult bugetul familiei și de aceea mulți oameni au ales să se încălzească de sine stătător”, adăugat deputatul.

Potrivit statisticii, 33 571 de apartamente sunt debranșate de la sistemul centralizat de încălzire la nivel național, proprietarii achitând în sezonul de încălzire 2019-2020 circa 22 de milioane de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!