/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Sesizare la CC privind plățile achitate de proprietarii apartamentelor deconectate de la încălzirea centralizată. Deputat PAS: „Sunt nejustificate”  

09 decembrie 2020, ora 14:53

Plățile achitate de proprietarii apartamentelor deconectate de la sistemul centralizat de încălzire sunt nejustificate, susține deputatul PAS Dan Persiuc. În aceste condiții, fracțiunea parlamentară PAS anunță că va depune o sesizare la Curtea Constituțională.

„PAS va depune o sesizarea la Curtea Constituțională referitor la plățile nejustificate pe care le percepe Termoelectrica de la cetățenii deconectați de la sistemul centralizat de încălzire”, a menționat deputatul PAS Dan Perciun.

„Oamenii în dorința de a economisi niște bani au ales pe parcursul anilor să se deconecteze de la încălzirea centralizată, care costă foarte scump, și să -și reducă cheltuielile în sezonul rece – încălzindu-se autonom. Acest lucru este de înțeles în condițiile pensiilor și salariilor noastre foarte mici. Costurile pentru încălzire afectează foarte mult bugetul familiei și de aceea mulți oameni au ales să se încălzească de sine stătător”, adăugat deputatul.

Potrivit statisticii, 33 571 de apartamente sunt debranșate de la sistemul centralizat de încălzire la nivel național, proprietarii achitând în sezonul de încălzire 2019-2020 circa 22 de milioane de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram