Zi cu ghinion pentru oamenii care au fost nevoiți să iasă din case azi, la prima oră. În timp ce unii au patinat și s-au mișcat cu viteza melcului, alții s-au udat din cap până în picoare din cauza ploii. Cele mai multe probleme, evident, au fost din cauza poleiului, care a acoperit trotuarele cu o pojghiță de viață. Din această cauză, în loc să ajungă la muncă ori la magazin, în jur de 20 de oameni s-au pomenit… la spital.

Poleiul de pe drumuri a creat mari dificultăți în trafic. Pe străzile din capitală s-au format ambuteiaje interminabile.

Pietonii, de asemenea, au avut de suferit din cauza ghețușului, iar unora chiar nu le-a mers deloc, deoarece au alunecat și au ajuns la spital cu traume seriose.

„Am mers spre piață și am căzut jos și iată nu știu ce s-a întâmplat cu mâna, mă doare mâna. Sau a sărit din loc, sau am rupt-o, nu știu.”

„- Am căzut – Unde ați căzut? – Chiar lângă casă. – Era gheață? – Era gheață, era alunecuș.”

„ – Am căzut – Unde? – Acasă – Dar cum s-a întâmplat așa? – De pe scări am alunecat.”

„Ploua, și am crezut că e umed, nu gheață.”

Potrivit purtăroarei de cuvânt a Institutului de Medicina Urgentă, majoritatea celor care au ajuns la spital sunt persoane de vârsta a treia.

DORINA ARSENI, PURTĂTOARE DE CUVÂNT, IMU: „Cu părere de rău, astăzi, au fost aduse până la amiază, în jur de 20 de persoane cu fracturi ale brațului sau ale piciorului”.

Autoritățile au declarat că intervenția de presurare a materialului aniderapant pe străzi a început încă ieri seara, în jurul orei 21 și a durat până dimineață.

DORIN CHIRILESCU, PURTĂTOR DE CUVÂNT PRIMĂRIE, CHIȘINĂU: „Exdrupo a presurat prin cartierele principale și secundare circa 110 tone de amestec de sare și circa 32 de tone de material antiderapant cu sare și nisip.”

Pe la amiază, gheața s-a topit și s-au format băltoace și șuvoaie de apă pe toate străzile din oraș. Din această cauză, oamenii s-au plâns că nu se pot deplasa.

„ Așa, ieșim și mergem, ne udăm la picioare, ducem la grădiniță, dar ce să facem?”

„Pietonii n-au pe unde trece.”

„Nu putem să ieșim.”

Municipalitatea recomandă conducătorilor auto să ocolească drumurile în pantă, iar pietonilor să fie foarte atenți în timpul mersului, pentru a evita situațiile de risc.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!