A înghițit o brățară din bile magnetice. Un copil de cinci ani, salvat de medici

10 decembrie 2020, ora 11:13

Un copil de cinci ani din Capitală a fost operat de urgență după ce după ce a înghițit componentele unei jucării compuse din bile magnetice. Intervenția a fost efectuată cu succes de către echipa de medici din cadrul Secției Endoscopie a Institutului Mamei și Copilului.

Potrivit unui comunicat de presă, intervenția a durat aproximativ două ore și a presupus extragerea individuală a 22 de bile magnetice care au ajuns în stomac și duoden cu riscul perforării acestor organe. După intervenție, minorul se simte bine, dar se va afla în următoarele zile sub supraveghere medicală.

De la începutul acestui an au fost efectuate 113 intervenții de extragere a corpilor străini din tractul digestiv superior și 58 intervenții de extragere a obiectelor inhalate în sistemul respirator de către copii.

Specialiștii Institutului Mamei și Copilului recomandă să fie respectate câteva reguli de bază pentru a preveni inhalarea sau înghițirea obiectelor străine de către copii:
– nu aduceți în casă substanțe chimice în recipiente care sunt atractive pentru copil și nu le puneți în locuri ușor accesibile;
– ascundeți de copii obiectele tăioase, ascuțite sau care se pot sparge;
– evitați să-i dați copilului sau să-l puneți în contact cu obiecte de mici dimensiuni, cel puțin până la vârsta de 3 ani;
– fiți precaut și supravegheați-l mereu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram