Un copil de cinci ani din Capitală a fost operat de urgență după ce după ce a înghițit componentele unei jucării compuse din bile magnetice. Intervenția a fost efectuată cu succes de către echipa de medici din cadrul Secției Endoscopie a Institutului Mamei și Copilului.

Potrivit unui comunicat de presă, intervenția a durat aproximativ două ore și a presupus extragerea individuală a 22 de bile magnetice care au ajuns în stomac și duoden cu riscul perforării acestor organe. După intervenție, minorul se simte bine, dar se va afla în următoarele zile sub supraveghere medicală.

De la începutul acestui an au fost efectuate 113 intervenții de extragere a corpilor străini din tractul digestiv superior și 58 intervenții de extragere a obiectelor inhalate în sistemul respirator de către copii.

Specialiștii Institutului Mamei și Copilului recomandă să fie respectate câteva reguli de bază pentru a preveni inhalarea sau înghițirea obiectelor străine de către copii:
– nu aduceți în casă substanțe chimice în recipiente care sunt atractive pentru copil și nu le puneți în locuri ușor accesibile;
– ascundeți de copii obiectele tăioase, ascuțite sau care se pot sparge;
– evitați să-i dați copilului sau să-l puneți în contact cu obiecte de mici dimensiuni, cel puțin până la vârsta de 3 ani;
– fiți precaut și supravegheați-l mereu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!