/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Care a fost cel mai căutat cuvânt pe internet în 2020

10 decembrie 2020, ora 08:20

Nu surprinde pe nimeni că termenul “coronavirus” a fost cel mai tastat cuvânt pe motorul de internet Google şi care a înregistrat cele mai multe căutari în întreaga lume, relatează miercuri EFE, scrie agerpres.ro.

Cele mai căutate cuvinte de internauţii din întreaga lume sunt în această ordine: “coronavirus”, “election results”, “Kobe Bryant”, “zoom”, “IPL”,”India vs New Zealand”, “coronavirus update”, “coronavirus symptoms”, “Joe Biden” şi “google classroom”.

Datele privind cei mai căutaţi termeni au fost publicate miercuri de Google, care a precizat că în plină pandemie mondială provocată de virusul SARS-CoV-2- căutările pe internet s-au axat majoritar asupra informaţiilor legate de criza sanitară.

Google a clasificat şi care au fost ştirile care au suscitat cel mai mult interesul internauţilor din întreaga lume, mai ales cele legate de noul coronavirus şi de alegerile prezidenţiale americane, alături de căutari legate de Iran şi Beirut, hantavirus, Tesla Stock sau de mişcarea Black Lives Matter.

Printre actorii care au suscitat cel mai mult interesul se numără Tom Hanks, Joaquin Phoenix, Amitabh Bachchan, Ricky Gervais, Jada Pinkett Smith, Justin Hartley, Lea Michele, Eleazar Gómez y Ansel Elgort, a anunţat Google, care a dezvăluit şi numele sportivilor cei mai căutaţi pe internet, precum Ryan Newman, Michael Jordan, Tyson Fury, Tom Brady şi Mike Tyson.

Personalităţile cele mai căutate au fost în această ordine: Joe Biden, Kim Jong Un, Boris Johnson, Kamala Harris, Tom Hanks, Jacob Blake, Kanye West, Ghislaine Maxwell, August Alsina şi Ryan Newman, alături de personalităţi decedate anul acesta, cel mai căutat fiind Kobe Bryant, urmat de Naya Ribera, Chadwick Boseman, Sushant Singh Rajput şi George Floyd.

Internauţii din Spania s-au interesat în schimb despre “cum să faci pâine de casă”, cum să “confecţionezi măşti din pânză”, despre “când se deschid saloanele de coafură, când “se încheie starea de urgenţă”, sau au dorit să afle “de ce se cumpără masiv hârtie igienică”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram