Doi micuți s-au grăbit să apară pe lume. Zilele trecute, echipele de asistență medicală urgentă din raioanele Călărași și Cahul au asistat două nașteri chiar în ambulanță. În ambele cazuri, nașterea s-a declanșat spontan în timpul transportării pacientelor la maternitate.

„Datorită asistenței medicale acordate de echipele AMU au fost aduse pe lume două fetițe sănătoase de aproximativ 3000 gr. Ulterior, nou – născuții împreună cu mamele au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale corespunzătoare”, spun medicii.

În ultimele 48 de ore, Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a înregistrat 4395 solicitări. La instituțiile medicale spitalicești din țară au fost transportați 1537 pacienți, dintre care 1335 maturi și 202 copii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!