Update 15:55 // Mai multe localități continuă să fie deconectate de la curent în urma condițiilor meteo nefavorabile. Ministerul economiei anunță că, potrivit raportării operatorilor, la moment se întreprind un șir de acțiuni de realimentare cu energie electrică a localităților afectate, astfel încât toţi consumatorii racordaţi să fie asigurați cu energie electrică.

Rețelele electrice de distribuție au fost afectată din cauza rafalelor de vânt puternic.

În regiunea Centru și Sud a țării la moment sunt parțial afectate sau deconectate 16 localități. În scopul remedierii situației pe teritoriul regiunilor Sud și Centru au fost mobilizate 41 echipe de specialiști.

În regiunea de Nord a țării la moment sunt parțial afectate sau deconectate 3 localități. În scopul remedierii situației pe teritoriul regiunilor Sud și Centru au fost mobilizate 3 echipe de specialiști.

***

Peste 30 de localități din opt raioane au rămas fără curent electric din cauza condițiilor meteo nefavorabile, fiind întreprinse lucrări de înlăturare a situațiilor de risc. 

„O situație mai complicată este atestată în raionul Cimișlia, unde sunt afectate 8 sate, Nisporeni cu șapte localități, Strășeni cu cinci sate fără tensiune, raioanele Călărași și Hîncești cu câte patru localități fără tensiune. În celelalte raioane există probleme de alimentare cu energie în câte două sate”, spun specialiștii.

„Intemperia a produs rupturi de conductoare în rețelele electrice. În prezent au loc lucrări de restabilire a furnizării energiei. Securitatea electrică este foarte importantă, de aceea rugăm să manifestați maximă prudență și să respectaţi regulile de protecție împotriva electrocutărilor”.

În aceste condiții, specialiștii recomandă:

  • ocolirea conductoarele electrice căzute avariat la pământ, care atârnă suspect de pe piloni sau copaci;
  • marcarea locurilor unor rupturi de conductoare electrice şi asigurați paza acestuia până la intervenția electricienilor pentru a restricționa astfel accesul persoanelor și a animalelor domestice în zona de risc de electrocutare;
  • nu întreprindeți nimic în instalațiile electrice deoarece aceste acțiuni vă pun în pericol viața;
  • instruirea copiii cum să se comporte în această situație, cereți-le să comunice imediat unui adult despre orice cablu suspect pentru a transmite informația respectivă furnizorului de energie electrică.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!