Încă 130 de paturi au fost amenajate pentru persoanele infectate cu noul virus COVID-19, care au fost amenajate în blocul nr. 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie.

„De astăzi începem internarea pacienților infectați cu Covid-19, forme ușoare și gravitate medie, în blocul nr. 2 al Spitalului municipal de Ftiziopneumologie. În total, 130 de paturi vor fi amenajate pe trei etaje a câte 40 – 45 de locuri pe fiecare. Primele 45 de paturi vor fi activate astăzi, astfel încât în după amiaza zilei vor fi internați primii pacienți. Începând cu săptămâna trecută, în blocul spitalului a fost realizată decontaminarea și inițiată o reparație cosmetică, care va fi finalizată săptămâna viitoare. Se lucrează pe etaje”, a anunțat pe Facebook primarul Capitalei, Ion Ceban.

Potrivit lui Ceban, blocul a fost dotat cu mobilier nou, printre care 40 de paturi noi, 125 de noptiere, saltele și lenjerie de pat.

„Blocul sanitar care era dotat cu o singură cabină de duș, a fost reutilat, iar în prezent se regăsesc alte trei cabine de duș. Pentru a asigura saloanele cu apă caldă, au fost procurate și instalate boilere, iar sistemul de alimentare cu apă din saloane a fost renovat. La fel, pentru alimentarea pacienților, a fost procurată veselă de unică folosință și elaborate meniurile pentru aceștia. Au fost luate măsuri și la capitolul dotări cu personal medical și echipamente necesare. În acest sens, a fost completată organigrama instituției, identificate statele de personal și echipamentul necesar intervenției conform protocoalelor naționale”, a precizat acesta.

Precizăm că ieri, Ministerul Sănătății a raportat 1766 cazuri noi de infectare cu COVID-19, dintre care cinci sunt de import. În aceste condiții, bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 120 970.

În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internați 3818 pacienți confirmați cu infecția COVID-19, dintre care 265 în stare extrem de gravă, 61 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată.

Ministerul Sănătății a anunțat că la domiciliu cu forme ușoare de COVID-19 se tratează 8 455 persoane, iar 31 035 sunt sub supraveghere la domiciliu.

Foto: Iv Ceban/Facebook

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!