/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Guvernul SUA, îngrijorat de faptul că legea privind vânzarea terenului fostului Stadion Republican a fost abrogată

missing
10 decembrie 2020, ora 15:18

Guvernul Statelor Unite ale Americii s-a dovedit a fi îngrijorat de faptul că a fost abrogată legea ce autorizează vânzarea terenului fostului Stadion Republican către SUA pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice. Despre aceasta a comunicat Philip T. Reeker oficialul de rang înalt responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA ministrului Afacerilor Externe al R. Moldova Aureliu Ciocoi, pe 9 decembrie curent. 

În cadrul unei discuții telefonice, oficialii au vorbit și despre reglementarea conflictului transnistrean. În acest sens, șeful diplomației moldovene a accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” și necesitatea organizării unei reuniuni în formatul respectiv, axată pe rezultate, cât mai curând posibil în anul 2021.

Folosind prilejul convorbirii, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat părții americane aprecierea autorităților de la Chișinău pentru asistența valoroasă acordată țării noastre în eforturile Guvernului Republicii Moldova pentru combaterea răspândirii pandemiei COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram