Guvernul Statelor Unite ale Americii s-a dovedit a fi îngrijorat de faptul că a fost abrogată legea ce autorizează vânzarea terenului fostului Stadion Republican către SUA pentru construirea unui nou complex al misiunii diplomatice. Despre aceasta a comunicat Philip T. Reeker oficialul de rang înalt responsabil pentru afaceri europene și eurasiatice al Departamentului de Stat al SUA ministrului Afacerilor Externe al R. Moldova Aureliu Ciocoi, pe 9 decembrie curent. 

În cadrul unei discuții telefonice, oficialii au vorbit și despre reglementarea conflictului transnistrean. În acest sens, șeful diplomației moldovene a accentuat importanța formatului de negocieri „5+2” și necesitatea organizării unei reuniuni în formatul respectiv, axată pe rezultate, cât mai curând posibil în anul 2021.

Folosind prilejul convorbirii, ministrul Aureliu Ciocoi a reiterat părții americane aprecierea autorităților de la Chișinău pentru asistența valoroasă acordată țării noastre în eforturile Guvernului Republicii Moldova pentru combaterea răspândirii pandemiei COVID-19.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!