/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Maia Sandu va merge într-o vizită oficială la Kiev în luna ianuarie

missing
10 decembrie 2020, ora 19:04

Maia Sandu va întreprinde o vizită oficială la Kiev în luna ianuarie. Despre aceasta președinta a declarat pe o rețea socială, după întâlnirea de astăzi cu Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Am avut o întâlnire cu Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, căruia i-am mulțumit pentru felicitarea transmisă de Președintele Zelensky. Am discutat despre inițierea unei colaborări imediate în vederea relansării relațiilor bilaterale, care au stagnat patru ani. Am accentuat necesitatea cooperării în ceea ce privește integrarea europeană, fortificarea securității în regiune, inclusiv prin rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean, asigurarea securității energetice, îmbunătățirea infrastructurii în regiune, precum și facilitarea schimburilor comerciale”, a menționat Sandu.

De asemenea, președinta a spus că în cadrul discuției au reiterat sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială și suveranitatea fiecărui stat: „Am convenit asupra organizării vizitei la Kiev pentru luna ianuarie”.

Pe 16 noiembrie, Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezideniale. Într-un mesaj pe contul său de twitter, acesta spunea că așteaptă consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

„Felicitări @sandumaiamd privind câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova. Aștept cu nerăbdare consolidarea relațiilor dintre #Ukraine și #Moldova pentru viitorul european al națiunilor noastre”, a scris atunci Zelenski.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram