Maia Sandu va întreprinde o vizită oficială la Kiev în luna ianuarie. Despre aceasta președinta a declarat pe o rețea socială, după întâlnirea de astăzi cu Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

„Am avut o întâlnire cu Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, căruia i-am mulțumit pentru felicitarea transmisă de Președintele Zelensky. Am discutat despre inițierea unei colaborări imediate în vederea relansării relațiilor bilaterale, care au stagnat patru ani. Am accentuat necesitatea cooperării în ceea ce privește integrarea europeană, fortificarea securității în regiune, inclusiv prin rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean, asigurarea securității energetice, îmbunătățirea infrastructurii în regiune, precum și facilitarea schimburilor comerciale”, a menționat Sandu.

De asemenea, președinta a spus că în cadrul discuției au reiterat sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială și suveranitatea fiecărui stat: „Am convenit asupra organizării vizitei la Kiev pentru luna ianuarie”.

Pe 16 noiembrie, Vladimir Zelenski a felicitat-o pe Maia Sandu cu victoria în alegerile prezideniale. Într-un mesaj pe contul său de twitter, acesta spunea că așteaptă consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina.

„Felicitări @sandumaiamd privind câștigarea alegerilor prezidențiale din Moldova. Aștept cu nerăbdare consolidarea relațiilor dintre #Ukraine și #Moldova pentru viitorul european al națiunilor noastre”, a scris atunci Zelenski.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!