Șase persoane, dintre care trei copii, s-au intoxicat cu monoxid de carbon. Salvatorii au intervenit ieri seara în localitatea Chircăiești, raionul Căușeni, pentru a acorda ajutor persoanelor intoxicate.

„Două femeie cu vârstele de 66 de ani și 38 de ani, un bărbat în vârstă de 37 de ani, dar și trei copii cu vârstele de 13 ani și 3 ani au primit îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon în propria gospodărie. Primele cercetări la fața locului au stabilit că cel mai probabil oamenii s-au intoxicat cu monoxid emanat în interior de la un cazan alimentat cu gaz, din cauza coșului de fum care nu era izolat ermetic”, a menționat Liliana Pușcașu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Conforma informațiilor, femeia  de 66 de ani a fost internată la terapie intensivă în spitalul raional din Căușeni, iar ceilalți cinci membri ai familiei au primit îngrijiri.

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență atenționează repetat oamenii despre pericolul utilizării surselor de încălzire defecte sau a instalațiilor neverificate.

Pompierii recomandă persoanelor să aerisească bine încăperile și să se asigure de faptul că coșurile de fum nu sunt defecte.

În caz de situații de risc trebuie de urgență apelat Serviciul 112.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!