Deputații PSRM anunță că au sesizat Curtea Constituțională pentru controlul constituționalității Legii cu privire la transmiterea cu titlu oneros SUA a Stadionului Republican, votată în 2018. Aceștia susțin că legea dată este neconstituțională pentru că a fost promulgată de Andrian Candu, după ce actualul șef de stat a fost suspendat. Procedură care a fost declarată neconstituțională printr-o decizie anterioară a CC.

Într-o conferință de presă, deputatul PSRM, Vasile Bolea, a relatat că această lege a fost respinsă de două ori de președintele țării, Igor Dodon, iar după ce acesta a refuzat repetat să promulge legea, Curtea Constituțională l-a suspendat pe Igor Dodon din funcția de președinte al țării în baza sesizării deputaților PDM, iar legea a fost promulgată de președintele Parlamentului de atunci, democratul Andrian Candu.

„Noi considerăm că ultima procedură de legiferare și anume promulgarea legii, semnarea ei de către Andrian Candu la acel moment, prin asta s-a viciat procedura și respectiv putem constata că legea nu a fost promulgată sau a fost promulgată de o persoană neîmputernicită, conform Constituției și respectiv urmează ca această lege să fie lovită de nulitate. Din aceste considerente ne adresăm astăzi Curții Constituționale, venim cu această sesizare. Considerăm că odată ce Curtea Constituțională a luat o poziție și opoziție justă, dreaptă, după părerea noastră, Curtea urmează să admită această sesizare, să o examineze, să stabilească faptul că ultima procedură de legiferare nu a avut loc de fapt sau a avut loc cu încălcări de Constituție și să declare această lege neconstituțională”, a declarat deputatul PSRM, Vasile Bolea.

Marți, 8 decembrie 2020, Curtea Constituțională a suspendat acțiunea Legii prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului, pe spațiul acestuia urmând a fi construite doar obiective sportiv-culturale. Legea dată a fost votată la 3 decembrie de deputații PSRM, cei ai Partidului Șor și ai platformei parlamentare „Pentru Moldova”.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!