/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Update. Circulația rutieră pe drumurile naționale din Briceni, Edineț și Soroca, restabilită

10 decembrie 2020, ora 16:15

Update 16:15//  Circulația rutieră pe drumurile naționale din raioanele Briceni, Edineț și Soroca, care au fost afectate de polei și lapoviță în noaptea a fost restabilită, informează Ministerul Economiei și Infrastructurii. 

În dimineața zilei de astăzi, în urma intervenției S.A ,, Drumuri Edineț’’, pe drumul M5 Frontieră cu Ucraina – Criva – Bălți – Chișinău – Tiraspol – frontieră cu Ucraina au fost executate lucrări de combatere a poleiului prin utilizarea a 32 tone material antiderapant.

De asemenea, pe drumul național R14 R6-Codrul Nou – Soroca – Unguri – frontieră cu Ucraina, km 56 – km 58 în regiunea satului Cerepcău, sectorul Florești al S.A ,, Drumuri Soroca’’ a intervenit cu lucrări de înlăturare a poleiului pe partea carosabilă, iar timp de o oră circulația rutieră a fost restabilită. Pentru executarea acestor lucrări au fost utilizate 52 de tone de material antiderapant.

La moment, pe teritoriul țării sunt antrenate în procesul tehnologic– 91 autospeciale, 326 muncitori şi sunt utilizate 1322 tone de material antiderapant.

***

Circulația pe traseele din țară se desfășoară în condiții de securitate, iar, la ora actuală, nu sunt înregistrate sectoare de drum blocate, informează Administrația de Stat a Drumurilor, precizând că lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă.

Conform informațiilor, pe parcursul nopții, pe întreg teritoriul Republicii Moldova, au fost înregistrate temperaturi scăzute, starea părții carosabile fiind umedă, pe alocuri lunecuș.

Lucrări de combatere a lunecușului au fost întreprinse pe traseele naționale din municipiul Chișinău, Bălți, raioanele Fălești, Sîngerei, Căușeni, Basarabeasca, Cimișlia, Anenii Noi, Criuleni, Dubăsari, Briceni, Dondușeni, Edineț, Ocnița, Hîncești, Ialoveni, Nisporeni, Orhei, Rezina, Telenești, Drochia, Glodeni, Rîșcani, Florești, Soroca, Șoldănești, Călărași, Strășeni, Ungheni, Cahul, Cantemir, Ștefan Vodă, și U.T.A. Găgăuzia.

În procesul de lucru au fost implicate 178 de utilaje speciale cu participarea a 435 muncitori rutieri.

Administrația de Stat a Drumurilor îndeamnă conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă.

În cazul dificultăților în trafic, șoferii pot solicita ajutor la următoarele numerele de telefon 22-55-30, 74-89-61, 060 477 117.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram