/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/VIDEO/ Vremea și-a făcut de cap. Mai multe mașini s-au răsturnat pe acostament, iar zeci de localități au rămas fără electricitate

missing
10 decembrie 2020, ora 20:10

Ploaia de azi dimineață, care a transformat drumurile în adevărate patinoare, a făcut prăpăd în țară. Un bărbat a ajuns la spital, după ce s-a răsturnat cu TIR-ul într-un șanț, la Hâncești. La ici un kilometru distanță, un alt TIR, care transporta semințe de floarea soarelui, s-a răsturnat într-o cotitură. Iar la Soroca, pe unele drumuri, șoferii au staționat ore în șir din cauza lapoviței și a poleiului, fiindu-le frică să-și continue drumul. Meteorologii anunță că, la noapte, temperaturile vor fi cu plus. Chiar și așa, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să se echipeze corespunzător și să fie prudenți la volan.

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Șoferul DAF-ului a pierdut controlul volanului, în această cotitură periculoasă, pe traseul Chișinău-Hâncești, în apropiere de localitatea Buțeni. După cum vedem, balustrada a fost ruptă, iar camionul a sărit peste acest șanț de scurgere a apei și s-a răsturnat pe acostament.”

Potrivit poliției, camionul era încărcat cu prundiș și se deplasa spre municipiul Chișinău.

СRISTINA VICOL, OFIȚERĂ DE PRESĂ, IP HÂNCEȘTI: „Conducătorul auto a fost transportat la Spitalul Raional Hâncești pentru îngrijiri medicale. Poliția investighează toate circumstanțele producerii accidentului rutier.”

CĂTĂLIN GORIA, REPORTER TV8: „Pe același traseu, aproximativ la un kilometru distanță, un alt TIR încărcat cu semințe de floarea soarelui s-a răsturnat. Balustrada a fost făcută una cu pământul, remorca s-a distrus în totalitate, iar semințele s-au împrăștiat peste tot.”

Potrivit poliției, TIR-ul încărcat cu semințe de floarea soarelui s-a răsturnat aseară, în jurul orei 18. La volan se afla un bărbat în vârstă de 52 de ani, care, spun polițiștii, nu a ținut cont de condițiile meteorologice și a derapat în șanț. Șoferul nu a avut de suferit.

Nu a ținut cont de condițiile meteo nici șoferul unui camion, care se deplasa spre municipiul Bălți. Potrivit poliției, camionul condus de acesta s-a răsturnat în această dimineață, în jurul orei 7. Conducătorul auto nu a avut de suferit, iar pasagerul, care era alături, s-a ales cu vânătăi.

Ghinion a avut și șoferul unui Renault care nu a adaptat viteza la condițiile extrem de proaste de pe drum și s-a răsturnat într-o cotitură de la intrarea în localitatea Săseni, raionul Călărași. Potrivit poliției, nimeni nu a avut de suferit. Tot din cauza condițiilor meteo nefavorabile, peste 30 de localități din opt raioane au rămas fără curent electric, iar pe parcursul zilei, echipe specializate au lucrat, pentru a înlătura defecțiunile.

LILIANA PUȘCAȘU, PURTĂTOARE DE CUVÂNT IGSU: „În acest context, IGSU îndemnă oamenii să fie foarte prudenți, în special, conducătorii auto. Șoferii sunt îndemnați să pornească la drum, doar în cazul în care autovehiculele sunt echipate corespunzător cu pneuri de iarnă. Mai mult, pentru evitarea accidentelor și situațiilor de risc, conducătorii auto trebuie să respecte regimul de viteză și distanța dintre alte mijloace de transport aflate în trafic. Salvatorii sugerează oamenilor să evite călătoriile în situații în care acestea nu sunt strict necesare, iar în cazul în care merg la drum, să se asigure că au bateria telefonului încărcată.”

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, la noapte, temperaturile vor fi cu plus. Meteorologii anunță că și mâine vor cădea precipitații sub formă de ploaie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram