Socialiștii cer anularea impozitării coletelor venite prin poștă cu o valoare mai mare de 100 de euro. Potrivit unui comunicat de presă al PSRM, deputatul Nichita Țurcan a înregistrat un amendament la proiectul politicii bugetar-fiscale pentru anul viitor, prin care propune să fie anulată inițiativa Guvernului privind impozitarea coletelor cu valoare mai mare de 100 de euro, colete venite prin poștă cu produse cumpărate în magazinele online de peste hotare.

Potrivit comunicatului, socialiștii vor insista să fie păstrat actualul plafon de 200 de euro pentru impozitarea acestui tip de colete.

Tot acolo se spune că, proiectul deputatului socialist mai prevede și inițiativa de a avea posibilitatea de a achita online TVA-ul și alte taxe vamale pentru produsele procurate online peste hotare cu o valoare de peste 200 de euro. Asta pentru a face mai confortabilă pentru cetățeni operațiunea de vămuire a produselor procurate în magazinele online peste hotare și a reduce “rândurile vii” la diferite instituții în perioada pandemică.

De precizat că plafonul pentru coletele trimise de persoane fizice de peste hotare, care este impozitat, rămâne de 300 de euro dacă acest pachet este transportat terestru, respectiv 430 de euro, dacă acest colet ajunge în țară pe cale aviatică ori maritimă.

Potrivit proiectului de lege privind politica fiscală și vamală pentru anul 2021, se propune revizuirea tratamentului fiscal al mărfurilor transportate prin intermediul trimiterilor poștale internaționale, și anume celor procurate de pe platformele internaționale de comerț electronic. Astfel, se prevede aplicarea facilităților fiscale și vamale asupra mărfurilor care nu depășesc plafonul valoric de 100 euro.

Ministerul Finanțelor vine cu precizări în legătură cu taxele adiționale pentru coletele a căror valoare depășește 100 de euro

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!