Banca Națională a recomandat în continuare băncilor licențiate să se abțină de la distribuirea dividendelor către acționari și răscumpărări de instrumente de fonduri proprii, până la prezentarea de către societățile de audit a situațiilor financiare auditate pentru sfârșitul anului 2020.

Potrivit unui comunicat de presă, decizia respectivă a fost luată pentru a asigura stabilitatea și viabilitatea băncilor licențiate în contextul efectelor negative ale pandemiei COVID-19 manifestate pe parcursul anului curent și al perspectivelor precare de extindere a pandemiei.

Totodată, pentru asigurarea unui nivel adecvat al fondurilor proprii și activelor lichide, în condițiile promovării unei politici adecvate de gestiune a riscurilor va permite băncilor licențiate să mențină creditarea economiei reale.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!