Premierul britanic Boris Johnson spune că există „o mare posibilitate” ca Marea Britanie să nu reușească să încheie un acord comercial post-Brexit cu UE, relatează BBC.

El a adăugat că „este momentul” ca oamenii și companiile să se pregătească pentru un rezultat fără acord.

Discuțiile continuă între cele două părți, dar Johnson spune că „nu sunt suficiente” pentru a a ajunge la un acord.

„Există acum o posibilitate crescută să avem o soluţie care să semene mai mult cu relaţia pe care o are Australia cu UE”, adică o lipsă de acord, a spus Johnson.

Declarația vine după ce Johnson s-a întâlnit miercuri seară la Bruxelles cu şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

El a vorbit despre principalele puncte de divergenţă care împiedică în continuare convenirea unui acord comercial între UE şi Regatul Unit, respectiv regulile privind concurenţa solicitate de UE, care să nu permită o concurenţă neloială din partea companiilor britanice, reglementarea diferendelor şi disputa privind accesul pescarilor europeni în apele britanice. Franţa a ameninţat că s-ar putea opune prin veto unui acord dacă nu va fi menţinut acest acces.

După ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, fiecare parte i-a cerut celeilalte să facă concesii pentru a putea ajunge la un acord asupra viitoarelor relaţii comerciale înainte de încheierea perioadei de tranziţie la finalul lui decembrie 2020, amintește Agerpres.

Perioada de tranziție de după Brexit se încheie în 31 decembrie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!