/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Boris Johnson crede că negocierile post-Brexit dintre UE și Marea Britanie ar putea eșua

missing
11 decembrie 2020, ora 12:19

Premierul britanic Boris Johnson spune că există „o mare posibilitate” ca Marea Britanie să nu reușească să încheie un acord comercial post-Brexit cu UE, relatează BBC.

El a adăugat că „este momentul” ca oamenii și companiile să se pregătească pentru un rezultat fără acord.

Discuțiile continuă între cele două părți, dar Johnson spune că „nu sunt suficiente” pentru a a ajunge la un acord.

„Există acum o posibilitate crescută să avem o soluţie care să semene mai mult cu relaţia pe care o are Australia cu UE”, adică o lipsă de acord, a spus Johnson.

Declarația vine după ce Johnson s-a întâlnit miercuri seară la Bruxelles cu şefa executivului comunitar, Ursula von der Leyen.

El a vorbit despre principalele puncte de divergenţă care împiedică în continuare convenirea unui acord comercial între UE şi Regatul Unit, respectiv regulile privind concurenţa solicitate de UE, care să nu permită o concurenţă neloială din partea companiilor britanice, reglementarea diferendelor şi disputa privind accesul pescarilor europeni în apele britanice. Franţa a ameninţat că s-ar putea opune prin veto unui acord dacă nu va fi menţinut acest acces.

După ce Regatul Unit a părăsit Uniunea Europeană la 31 ianuarie acest an, fiecare parte i-a cerut celeilalte să facă concesii pentru a putea ajunge la un acord asupra viitoarelor relaţii comerciale înainte de încheierea perioadei de tranziţie la finalul lui decembrie 2020, amintește Agerpres.

Perioada de tranziție de după Brexit se încheie în 31 decembrie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram