Alertele de călătorie au fost actualizate din nou. În continuare, unele state mențin măsurile restrictive și obligativitatea izolării timp de 14 zile pentru moldovenii care planifică o călătorie în străinătate, în următoarea perioadă.

Potrivit documentului, este menținută interdicția de intrarea pe teritoriul României, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor, cu o serie de excepții.

În prezent, potrivit evaluării autorităților ucrainene, Republica Moldova se află pe lista statelor cu risc epidemiologic scăzut – categoria verde. Astfel, persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria verde pot intra pe teritoriul Ucrainei fără a mai fi nevoite să fie amplasați în carantină sau autoizolare sau să prezinte rezultatul negativ al testării Covid-19 .

Intrarea cetățenilor Republicii Moldova pe teritoriul francez poate fi admisă în cazul când: sunteti soț /soție sau copil la întreținere al unui cetățean francez, sunteți rezident în Franța (justificative: factura de electricitate, impozit pe venit, contractul de închiriere, cont bancar), sunteți transportator de marfă și asigurați transportul internațional de marfă (justificativ: certificat de transportator internațional eliberat de angajator în baza modelului european), sunteti student posesor de viză de lungă ședere sau de scurtă ședere de studii.

Totodată, rămâne interzisă intrarea în Italia a persoanelor care în ultimele 14 zile au vizitat sau tranzitat teritoriul unui șir de state, inclusiv și Republica Moldova. 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!