/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Guvernul olandez anunță expulzarea a doi diplomaţi ruşi suspectaţi de acţiuni de spionaj tehnologic

11 decembrie 2020, ora 08:00

Guvernul olandez a anunţat, joi, expulzarea a doi diplomaţi ruşi suspectaţi de acţiuni de spionaj tehnologic, anunţă Serviciul pentru Informaţii şi Securitate (AIVD), citat de agenţia Reuters, preluată de digi24.ro.

Unul dintre diplomaţi colabora cu Serviciul rus de informaţii externe (SVR) şi „se ocupa de spionaj în domeniile tehnologic şi ştiinţific”, a comunicat Serviciul olandez pentru Informaţii şi Securitate (AIVD).

„Serviciul rus de informaţii externe a dezvoltat contacte cu persoane care au acces la informaţii sensibile din sectorul tehnologic. Interesul ofiţerului rus de informaţii a mers mai departe de obţinerea unor informaţii despre inteligenţa artificială, semiconductori şi nanotehnologie. Multe dintre aceste tehnologii au atât uz civil, cât şi militar”, precizează Serviciul olandez pentru Informaţii şi Securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram