/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Igor Dodon a negat implicarea fratelui său în scandalul cu anabolizante: „Conducerea țării știa despre această operațiune”

missing
11 decembrie 2020, ora 11:00

Igor Dodon a negat implicarea fratelui său în scandalul microbuzului cu plăcuțe diplomatice în care au fost găsite anabolizante și a calificat învinuirile drept calomnii. Mai mult, președintele în exercițiu spune că ar fi fost informat din timp despre acest lucru, iar reținerea microbuzului s-a făcut cu acordul conducerii țării.

„Toate acestea sunt aberații și sunt învinuiri, și calomnii. Deputatul care a spus acest lucru a fost dat în judecată deja. Conducerea de vârf a țării au fost informată, acum câteva săptămâni, că ar fi suspiciuni că corpul diplomatic care nu poate fi stopat și verificat este utilizat pentru lucruri ilegale. Atunci am dat indicații să verificăm toate destinațiile. Acest microbuz a fost oprit de grănicerii noștri. Ei puteau să facă acest lucru doar cu acceptul conducerii țării. Așa că, aceasta a fost o operațiune de care noi am știut”, a comentat Dodon în timpul rubricii sale săptămânale „Președintele răspunde”.

„Este implicat fostul ambasador deja sau nu? Se va expune Procuratura Generală. Eu nu sunt procuror ca să spun dacă este implicat ori nu. Dar toți cei implicați trebuie să răspundă în fața legii”, a conchis Dodon.

Amintim că, cutii pline cu anabolizante au fost descoperite într-un microbuz cu numere diplomatice. Anabolizantele au fost descoperite pe 5 decembrie în timp ce microbuzul încerca să iasă din țară prin postul vamal Palanca.

Ministerul de Externe a precizat că autoturismul în care au fost descoperite mai multe cutii cu anabolizante se afla într-o misiune de serviciu pe ruta Moscova – Chișinău – Moscova, în perioada 2 – 5 decembrie 2020.

Ulterior, ambasadorul Republicii Moldova în Federația Rusă a fost rechemat oficial din funcție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram