Călătorii care sosesc în Regatul Unit şi sunt vizaţi de carantină sau „cazurile de contact” ale unei persoane testate pozitiv cu covid-19 este necesar să se izoleze timp de zece zile – şi nu 14 zile -, au anunţat vineri cei patru medici-şefi britanici, relatează AFP.

„După ce am examinat ultimele date, suntem convinşi acum că putem reduce numărul zilelor de izolare de la 14 la zece”, au anunţat într-un comunicat comun medicii-şefi ai celor patru provincii britanice, notează News.

Regatul Unit, care înregistrează peste 63.000 de morţi din cauza covid-19, este cea mai afectată ţară europeană de pandemie, urmată de Italia.

Această modificare urmează să intre în vigoate – începând de luni, la ora 0.01 locală (2.01, ora Republicii Moldova) – în Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord.

Ţara Galilor a implementat deja această măsură.

„Izolarea – indiferent că este vorba despre cazuri de contact identificate de serviciul de urmărire sau despre călători care vin din străinătate şi sunt supuşi unei carantine – este estenţială în reducerea răspândirii covid-19”, se arată în comunicat, în care cei patru îndeamnă persoanele vizate să rămână acasă în această perioadă, chiar dacă ea a fost scurtată.

Guvernul lui Boris Johnson anunţa la sfârşitul lui noiembrie că, începând de la 15 decembrie, călătorii care sosesc în Anglia cu avionul, feribotul sau trenul pot ieşi din carantină dacă fac dovada unei depistări negative cu covid-19, realizată la cinci zile după ce au sosit.

Ei este necesar să-şi rezerve această depistare înainte de călătorie şi să rămână izolaţi înainte de a fi testaţi şi totodată să plătească ei înşişi această depistare, care este necesar să fie realizată în sectorul privat şi care costă între 65 şi 120 de lire sterline (73-135 de euro).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!