Maia Sandu a declarat că intenționează că scoate gardul instalat în jurul clădirii Președinției la scurt timp după ce va fi învestită în funcție. În replică, șeful statului spune că „pentru a distruge, nu trebuie multă minte”. În cadrul emisiunii sale săptămânale, Dodon a mai precizat că gardul nu a fost instalat de el.

„Este o vorbă la moldoveni – pentru a distruge, nu trebuie multă minte. Care este sensul să te apuci acum să scoți garduri? La Casa Albă noul președinte Biden va scoate gardul? Cui încurcă acest gard? Nu eu l-am instalat, el a fost instalat de Voronin. Dar ca să distrugi nu trebuie multă minte. Încercați să construiți ceva, nu să distrugeți. Dacă îl scoateți, viața va deveni mai bună în R. Moldova? Plus, este nevoie de bani pentru a-l scoate. Mai bine ați investi banii în altceva. Este populism ieftin”, a comentat Igor Dodon, președintele în exercițiu.

Curtea Constituțională a validat la 10 decembrie rezultatele alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie și a validat mandatul noului președinte al R. Moldova, Maia Sandu.

Ceremonia de inaugurare a noii președinte este stabilită pentru 24 decembrie.

Maia Sandu, candidata Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) la funcţia de preşedinte, a obținut cele mai multe voturi în cadrul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, organizat la 15 noiembrie, și astfel este prima femeie președintă a R. Moldova.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!