Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, spune că învață limba română și crede că toți cetățenii trebuie să o facă, astfel demonstrând respect pentru limba oficială a statului. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Unimedia, unde fiind declarată în ce limbă va vorbi română sau moldovenească, aceasta a declarat că româna.

„Eu învăț limba română și cred că s-a făcut prea multă polemică inutilă la acest subiect. Dacă o să învățăm această limbă frumoasă și o să o vorbim corect, vom demonstra respectul față de limba oficială a statului, iar noi trebuie să creem condiții pentru ca fiecare cetățean al Republicii Moldova să învețe și să o vorbească”, a declarat Irina Vlah.

Vlah a menționat că a avut mai multe încercări de a învăța limba română, în școală, în timpul activității la Parlament etc, însă nu a fost suficient. Totuși, lidera din UTA Găgăuzii, spune că a ales să cunoască limba română „pentru ca să fiu și un exemplu pentru oamenii mei. Eu sunt conducător și trebuie să discutăm și să înțelegem că trebuie să cunoaștem limba țării noastre”.

Aceasta a mai precizat că a început din nou să studieze limba română cu o profesoară, dar a fost ajutată și de fiica sa care cunoaște trei limbi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!