Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) întreprind acțiuni de prevenire a riscurilor pe traseele din țară. În contextul emiterii avertizării de polei și ghețuș pe drumuri și arii restrânse, salvatorii din toată țară efectuează monitorizarea drumurilor cu risc sporit de ghețuș și derapaj.

Potrivit IGSU, autospecialele de intervenție cu tracțiune sporită au fost scoase în teren începând cu primele ore ale dimineții pentru a preveni riscurile de accidentare și derapare a autoturismelor pe drumuri. În vizorul salvatorilor sunt șoselele din nordul sudul și centru țării care au urcușuri în pantă, dar și curbe periculoase.

Angajații IGSU sunt gata să acorde ajutor conducătorilor auto pe trasee din raioanele Soroca, Cahul, Ungheni, Căușeni, Orhei, Rezina, Hîncești, Leova UTA Găgăuzia, Bălți, Briceni, Edineț dar și municipiul Chișinău. În continuare, conducătorii auto sunt îndemnați să-și echipeze corespunzător mijloacele de transport, cu pneuri de iarnă, să mențină bateria telefonului încărcat și să respecte regimul de viteză în trafic.

În caz de situații de risc oamenii pot apela de urgență pentru ajutor sunând la Serviciul 112.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!