Noutate pe piața media! A fost realizat cel mai mare studiu efectuat vreodată în Republica Moldova vizavi de audiența posturilor TV și Radio din țară, piața online și presa scrisa. Acesta a fost implementat de Magenta Consulting, IREX Europe și Independent Media House, și vine în sprijinul canalelor media independente pentru a-și vinde spațiul publicitar.

MARIAN OLARI, PREȘEDINTELE „INDEPENDENT MEDIA HOUSE”: „Vine ca un studiu complementar datelor care le avem la moment și care va fi un instrument foarte util pentru partenerii IMH și deasemenea pentru toți cei care vor să afle care sunt preferințele de consum și care sunt trendurile vizibile sau existente pe piața Republicii Moldova”.

Baza de date include toate informațiile colectate în cadrul sondajului și va fi extrem de utilă canalelor media în procesul vânzării spațiului publicitar, obținerii cunoștințelor statistice a preferințelor de content a consumatorilor media și nu numai, atît la nivel de țară cât și regional.

MARIAN OLARI, PREȘEDINTELE „INDEPENDENT MEDIA HOUSE”: „Proiectul IMH este un hibrid între casa de vânzări și agenție de publicitate. Are scopul principal de a susține media independentă și de ai vinde inventarul publicitar care nu este vândut și care reprezintă o problemă pentru media independentă în piața Republicii Moldova.”

În cadrul evenimentului de prezentare a bazei de date, a fost organizat și un training destinat instituțiilor media, parteneri IMH, unde experții de la Magenta Consulting au instruit participanții cu privire la tehnicile de lucru cu baza de date SPSS.

MARIAN OLARI, PREȘEDINTELE „INDEPENDENT MEDIA HOUSE”: „Studiul acesta în premieră va arăta la nivel de regiune care este audiența fiecărui canal media în parte, care sunt preferințele de consum ale fiecărui cetățean din diferite regiuni ale Republicii Moldova”.

Studiul a fost realizat cu suportul financiar al Ambasadei Marii Britanii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!