/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Premieră în Moldova. A fost realizat un studiu care va ajuta presa să-și vândă spațiul publicitar

11 decembrie 2020, ora 12:39

Noutate pe piața media! A fost realizat cel mai mare studiu efectuat vreodată în Republica Moldova vizavi de audiența posturilor TV și Radio din țară, piața online și presa scrisa. Acesta a fost implementat de Magenta Consulting, IREX Europe și Independent Media House, și vine în sprijinul canalelor media independente pentru a-și vinde spațiul publicitar.

MARIAN OLARI, PREȘEDINTELE „INDEPENDENT MEDIA HOUSE”: „Vine ca un studiu complementar datelor care le avem la moment și care va fi un instrument foarte util pentru partenerii IMH și deasemenea pentru toți cei care vor să afle care sunt preferințele de consum și care sunt trendurile vizibile sau existente pe piața Republicii Moldova”.

Baza de date include toate informațiile colectate în cadrul sondajului și va fi extrem de utilă canalelor media în procesul vânzării spațiului publicitar, obținerii cunoștințelor statistice a preferințelor de content a consumatorilor media și nu numai, atît la nivel de țară cât și regional.

MARIAN OLARI, PREȘEDINTELE „INDEPENDENT MEDIA HOUSE”: „Proiectul IMH este un hibrid între casa de vânzări și agenție de publicitate. Are scopul principal de a susține media independentă și de ai vinde inventarul publicitar care nu este vândut și care reprezintă o problemă pentru media independentă în piața Republicii Moldova.”

În cadrul evenimentului de prezentare a bazei de date, a fost organizat și un training destinat instituțiilor media, parteneri IMH, unde experții de la Magenta Consulting au instruit participanții cu privire la tehnicile de lucru cu baza de date SPSS.

MARIAN OLARI, PREȘEDINTELE „INDEPENDENT MEDIA HOUSE”: „Studiul acesta în premieră va arăta la nivel de regiune care este audiența fiecărui canal media în parte, care sunt preferințele de consum ale fiecărui cetățean din diferite regiuni ale Republicii Moldova”.

Studiul a fost realizat cu suportul financiar al Ambasadei Marii Britanii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram