Profesorul universitar, doctorul habilitat, Viorel Bostan, a fost reales în funcția de rector al Universității Tehnice a Moldovei(UTM). Potrivit unui comunicat al universității, Bostan a acumulat cel mai mare număr de voturi și anume 89,42% din numărul de 643 electori prezenţi la vot.

Procesul de vot a avut loc la 10 decembrie curent, iar victoria acestuia urmează a fi validată ulterior în ședința Senatului.

Pot fi aleşi în postul de rector candidații care dețin titluri științifice şi/sau științifico-didactice şi au experiență de cel puțin 5 ani în învățământul superior şi cercetare.

Rectorul UTM este ales de către Adunarea generală a personalului titular ştiinţifico-didactic, ştiinţific şi didactic şi a reprezentanţilor studenţilor în Senat şi în Consiliile facultăţilor, cu votul majorităţii.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!