Alte 20 de ventilatoare au fost distribuite instituțiilor medicale pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19, în stare gravă și care necesită respirație asistată. Ventilatoarele au fost procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Despre aceasta a nunțat ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu.

„Dispozitivile medicale au fost distribuite Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic din Bălți, SCM Sf. Arhanghel Mihail, SCM nr. 1, SCM Sf. Treime, Centrului COVID-19, Spitalului Raional Cahul, instituții care au secții de terapie intensivă. Urmează să fie livrate în curând alte 250 de ventilatoare, procurate din același proiect, astfel vom consolida secțiile de terapie intensivă din toată țara”, a menționat Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, în prezent, 289 de pacienți se află în stare gravă în instituțiile spitalicești, iar 61 sunt supuși ventilării mecanice.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!