/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Alte 20 de ventilatoare pentru pacienții cu virusul COVID-19 au fost distribuite instituțiilor medicale

missing
12 decembrie 2020, ora 11:18

Alte 20 de ventilatoare au fost distribuite instituțiilor medicale pentru a face față numărului de pacienți internați cu COVID-19, în stare gravă și care necesită respirație asistată. Ventilatoarele au fost procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale „Răspuns de urgență la COVID-19 în Republica Moldova”. Despre aceasta a nunțat ministra sănătății Viorica Dumbrăveanu.

„Dispozitivile medicale au fost distribuite Institutului de Medicină Urgentă, Spitalului Clinic din Bălți, SCM Sf. Arhanghel Mihail, SCM nr. 1, SCM Sf. Treime, Centrului COVID-19, Spitalului Raional Cahul, instituții care au secții de terapie intensivă. Urmează să fie livrate în curând alte 250 de ventilatoare, procurate din același proiect, astfel vom consolida secțiile de terapie intensivă din toată țara”, a menționat Dumbrăveanu.

Potrivit ministrei, în prezent, 289 de pacienți se află în stare gravă în instituțiile spitalicești, iar 61 sunt supuși ventilării mecanice.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram