Primăria municipiului Chișinău a aderat la inițiativa ONU pentru reducerea riscului de dezastre: Îmbunătățirea Rezilienței Urbane 2030. Astfel, Chișinăul este primul oraș din Republica Moldova care va participa în cadrul proiectului global de evaluare și gestionare a riscurilor pe care le poate întâmpina, în vederea reducerii impactul negativ al dezastrelor naturale, tehnogene sau sociale.

Ceremonia pentru recepționarea certificatului de aderare la inițiativa ONU s-a desfășurat vineri, 11 decembrie 2020, în format online, cu participarea Primarului General al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a Coordonatorului rezident al ONU pentru Republica Moldova, Simon Springett și a directorului Biroului regional pentru Europa al Oficiului ONU pentru reducerea riscurilor de dezastru, Octavian Bivol.

Totodată, au fost reafirmate angajamentele asumate de municipalitate de a continua eforturile privind îmbunătățirea rezilienței urbane, după cum urmează:

– Îmbunătățirea infrastructurii fizice în diferite domenii: transport, energie, apă și canalizare și asistența medicală;

– Prioritizarea investiților pentru modernizarea infrastructurii necesare pentru creșterea rezilienței;

– Înțelegerea mai bună a riscurilor viitoare pentru a asigura o dezvoltare urbană capabilă să facă față schimbărilor climatice;

– Îmbunătățirea dialogului și cooperării între autoritățile publice locale și centrale, dar și cu cetățenii și societatea civilă.

De asemenea, Primăria municipiului Chișinău este parte a proiectului „Campania de reziliență a orașelor”, implementat de către Biroul Organizației Națiunilor Unite (UNDRR), care reprezintă un prim pas pentru elaborarea unei strategii de reziliență pe termen lung.

Campania UNDRR „Making Cities Resilient” urmărește zece obiective necesare îmbunătățirii rezilienței orașelor, cum ar fi: Consolidarea capacității financiare pentru reziliență, consolidarea capacității instituționale pentru reziliență, creșterea rezilienței infrastructurii sau asigurarea răspunsului eficient la dezastre.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!