Alexandra Botez este o jucătoare de șah premiată, cu origini românești, care s-a remarcat mai ales pe internet. Aceasta a căpătat sute de mii de urmăritori în timpul pandemiei și în special ca urmare a difuzării serialului Netflix „Gambitul damei” (The Queen’s Gambit), potrivit New York Post.

Performanța Alexandrei Botez, în vârstă de 25 de ani, i-a adus 450.000 de urmăritori pe platforma de jocuri video Twitch, unde transmite în direct meciuri de șah și conținut personal alături de sora ei, Andrea, în vârstă de 18 ani.

Cifrele înregistrate de ea au urcat vertiginos anul acesta. În ianuarie avea doar 61.000 de fani pe Twitch. Pandemia a forțat oamenii să stea în casă fără prea multe sporturi competitive pe care să le urmărească. Ea mai are și mai mult de 250.000 de urmăritori pe Instagram și mai mult de 25 de milioane de vizualizări pe canalul de YouTube BotezLive.

Alexandra și Andrea, care și-a luat un an liber după ce a promovat liceul în primăvară, vor semna în curând cu o agenție care reprezintă atleți de top în sporturile digitale.

„Vreau să fac jocul mai accesibil jucătorilor de rând. Cred că sora mea împreună cu mine am făcut o treabă bună în a explica în mod clar ideile”, a adăugat aceasta.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!