/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Pilotul Formula 1 Lewis Hamilton a fost declarat sportivul anului în Marea Britanie

12 decembrie 2020, ora 11:25

Pilotul Lewis Hamilton, care a câştigat al şaptelea său titlu mondial în Formula 1, a fost ales cel mai bun sportiv al anului 2020 din Marea Britanie de către Asociaţia britanică a jurnaliştilor sportivi (SJA), transmite Reuters.

Ceremonia s-a desfăşurat în mod virtual, în locul unei gale tradiţionale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Hamilton a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului din Marea Britanie, după ce a egalat recordul de victorii în Formula 1, deţinut de legendarul pilot german Michael Schumacher.

Pilotul echipei Mercedes, care a mai obţinut acest premiu în 2007, pe când concura la McLaren, a ratat o cursă din Bahrain în acest an din cauza noului coronavirus, dar el s-a refăcut şi va lua startul în ultimul Grand Prix al anului, la Abu Dhabi, în acest weekend.

Jocheul Hollie Doyle a fost aleasă cea mai bună sportivă britanică a anului, pentru că a devenit prima femeie care a câştigat cinci curse la un singur eveniment desfăşurat la Windsor, în luna august.

Premiul pentru cea mai bună echipă a anului a revenit campioanei Angliei, FC Liverpool.

„În multe privinţe a fost chiar un sezon excepţional şi un an excepţional, este un premiu pentru echipa mea şi cred că ei îl merită cu adevărat”, a declarat antrenorul Juergen Klopp, citează Agerpres.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram