Pilotul Lewis Hamilton, care a câştigat al şaptelea său titlu mondial în Formula 1, a fost ales cel mai bun sportiv al anului 2020 din Marea Britanie de către Asociaţia britanică a jurnaliştilor sportivi (SJA), transmite Reuters.

Ceremonia s-a desfăşurat în mod virtual, în locul unei gale tradiţionale, din cauza pandemiei de coronavirus.

Hamilton a primit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului din Marea Britanie, după ce a egalat recordul de victorii în Formula 1, deţinut de legendarul pilot german Michael Schumacher.

Pilotul echipei Mercedes, care a mai obţinut acest premiu în 2007, pe când concura la McLaren, a ratat o cursă din Bahrain în acest an din cauza noului coronavirus, dar el s-a refăcut şi va lua startul în ultimul Grand Prix al anului, la Abu Dhabi, în acest weekend.

Jocheul Hollie Doyle a fost aleasă cea mai bună sportivă britanică a anului, pentru că a devenit prima femeie care a câştigat cinci curse la un singur eveniment desfăşurat la Windsor, în luna august.

Premiul pentru cea mai bună echipă a anului a revenit campioanei Angliei, FC Liverpool.

„În multe privinţe a fost chiar un sezon excepţional şi un an excepţional, este un premiu pentru echipa mea şi cred că ei îl merită cu adevărat”, a declarat antrenorul Juergen Klopp, citează Agerpres.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!