Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat joi că în urma unei investigații inițiate de Kremlin au fost găsiți cei care în 2015 au ordonat moartea politicianului Boris Nemțov. Declarațiile liderului au fost făcute în timpul unei întâlniri cu privire la drepturile omului, potrivit The Moscow Times.

Nemțov, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Putin, a fost împușcat și ucis pe un pod din apropierea zidurilor Kremlinului în februarie 2015. În 2017, atât cel care l-a împușcat pe Nemțov, cât și patru complici au fost arestați și condamnați la închisoare pentru 20 de ani, însă aliații politicianului i-au criticat pe cei care au desfășurat ancheta pentru că nu i-au identificat pe cei care au ordonat crima.

„În ceea ce privește uciderea lui Nemțov… totul este clar, atât făptașii cât și cei care au organizat crima au fost găsiți”, a declarat Putin.

Acesta nu a dat însă numele celor care au comandat asasinarea lui Boris Nemțov.

Nemțov, fost vice prim-ministru în timpul mandatului de președinte al lui Boris Yeltsin în 1990, era responsabil pentru un număr mare de reforme în Rusia post-sovietică.

Cu puțin timp înainte de moartea sa, Nemțov a dat un interviu în care a declarat că Putin îl va omorî din cauza poziției sale în ceea ce privește conflictul cu Ucraina.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!