/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Putin a declarat că cei care au ordonat asasinarea lui Boris Nemțov au fost prinși

12 decembrie 2020, ora 08:47

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a anunțat joi că în urma unei investigații inițiate de Kremlin au fost găsiți cei care în 2015 au ordonat moartea politicianului Boris Nemțov. Declarațiile liderului au fost făcute în timpul unei întâlniri cu privire la drepturile omului, potrivit The Moscow Times.

Nemțov, unul dintre cei mai vocali critici ai lui Putin, a fost împușcat și ucis pe un pod din apropierea zidurilor Kremlinului în februarie 2015. În 2017, atât cel care l-a împușcat pe Nemțov, cât și patru complici au fost arestați și condamnați la închisoare pentru 20 de ani, însă aliații politicianului i-au criticat pe cei care au desfășurat ancheta pentru că nu i-au identificat pe cei care au ordonat crima.

„În ceea ce privește uciderea lui Nemțov… totul este clar, atât făptașii cât și cei care au organizat crima au fost găsiți”, a declarat Putin.

Acesta nu a dat însă numele celor care au comandat asasinarea lui Boris Nemțov.

Nemțov, fost vice prim-ministru în timpul mandatului de președinte al lui Boris Yeltsin în 1990, era responsabil pentru un număr mare de reforme în Rusia post-sovietică.

Cu puțin timp înainte de moartea sa, Nemțov a dat un interviu în care a declarat că Putin îl va omorî din cauza poziției sale în ceea ce privește conflictul cu Ucraina.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram