/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Rusia ar putea riposta după o nouă rundă de sancţiuni britanice

missing
12 decembrie 2020, ora 13:48

O nouă rundă de sancţiuni britanice împotriva unor indivizi ruşi pentru presupuse abuzuri ale drepturilor omului în Cecenia este „neîntemeiată” şi Moscova ar putea riposta, a declarat sâmbătă Ministerul de Externe rus, citat de Reuters.

„Fără îndoială, acest demers încărcat de politică va avea un impact negativ asupra relaţiilor interstatale ruso-britanice”, a declarat ministerul, adăugând că Rusia îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri adecvate.

Marea Britanie a anunţat joi că impune sancţiuni împotriva a 11 persoane, inclusiv personalităţi din securitate şi oficiali din Rusia, Venezuela, Pakistan şi Gambia, într-o acţiune coordonată cu Statele Unite privind încălcările drepturilor omului.

La rândul lor, Statele Unite au anunţat joi introducerea de noi sancţiuni împotriva preşedintelui cecen Ramzan Kadârov şi forţelor sale paramilitare, acuzate de “încălcări grosolane” ale drepturilor omului în Cecenia, aminteşte France Presse.

Ramzan Kadârov conduce cu o mână forte de peste zece ani Cecenia, republică în Caucazul rus, musulmană şi conservatoare, scena a două conflicte separatiste sângeroase la sfârşitul anilor 1990.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram