O nouă rundă de sancţiuni britanice împotriva unor indivizi ruşi pentru presupuse abuzuri ale drepturilor omului în Cecenia este „neîntemeiată” şi Moscova ar putea riposta, a declarat sâmbătă Ministerul de Externe rus, citat de Reuters.

„Fără îndoială, acest demers încărcat de politică va avea un impact negativ asupra relaţiilor interstatale ruso-britanice”, a declarat ministerul, adăugând că Rusia îşi rezervă dreptul de a lua contramăsuri adecvate.

Marea Britanie a anunţat joi că impune sancţiuni împotriva a 11 persoane, inclusiv personalităţi din securitate şi oficiali din Rusia, Venezuela, Pakistan şi Gambia, într-o acţiune coordonată cu Statele Unite privind încălcările drepturilor omului.

La rândul lor, Statele Unite au anunţat joi introducerea de noi sancţiuni împotriva preşedintelui cecen Ramzan Kadârov şi forţelor sale paramilitare, acuzate de “încălcări grosolane” ale drepturilor omului în Cecenia, aminteşte France Presse.

Ramzan Kadârov conduce cu o mână forte de peste zece ani Cecenia, republică în Caucazul rus, musulmană şi conservatoare, scena a două conflicte separatiste sângeroase la sfârşitul anilor 1990.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!