Agenția Federală americană pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara. Prima vaccinare va fi efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore.

La presiunea şefului statului de a accelera autorizarea de urgenţă, Agenţia Americană pentru Medicamente a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului.

Astfel, Statele Unite devin a şasea ţară care aprobă acest ser de producție germano-americană, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic.

Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

„Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical”, a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!