/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

SUA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19

missing
12 decembrie 2020, ora 09:08

Agenția Federală americană pentru Medicamente (FDA) a dat undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, deschizând calea pentru o campanie masivă de vaccinare în toată ţara. Prima vaccinare va fi efectuată, după cum a promis preşedintele în exerciţiu Donald Trump, în mai puţin de 24 de ore.

La presiunea şefului statului de a accelera autorizarea de urgenţă, Agenţia Americană pentru Medicamente a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului.

Astfel, Statele Unite devin a şasea ţară care aprobă acest ser de producție germano-americană, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic.

Agenţia Europeană pentru Medicamente ar urma să emită un aviz până la sfârşitul lunii decembrie.

„Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical”, a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram