Ghinion matinal pentru doi șoferi din capitală. Un copac uscat s-a rupt din rădăcini și a căzut peste mașinile acestora, parcate pe marginea drumului. Incidentul a avut loc pe strada Columna din centrul capitalei. Din fericire șoferii nu se aflau în interiorul autovehiculelor când copacul s-a prăbușit peste acestea. Întrucât mașinile nu erau asigurate, paguba va fi suportată în întregime de șoferi.

Unul dintre șoferi și-a parcat mașina în apropiere de locului de muncă. La scurt timp însă a fost chemat să-și scoată automobilul de sub copac. Acum bărbatul se gândește de unde să ia bani să o repare, pentru că aceasta nu era asigurată.

VITALIE, ȘOFERUL AUTOMOBILULUI AVARIAT: „S-a boțit capota mașinii, mi-a desprins oglinda din partea dreaptă și ușa a fost puțin boțită. Puțin probabil că vom obține ceva, vom fi nevoiți să reparăm singuri”.

Celălalt șofer a mers l-a piața centrală să-și facă niște cumpărături, iar când s-a întors, ce a văzut, l-a lăsat mască.

GHERMAN, ȘOFERUL AUTOMOBILULUI AVARIAT: „Peste o oră am venit, găsesc așa, vedeți ce s-a întâmplat. Ea e lovită aici sus foarte tare e lovită asta e ceva care trebuie să coste cel puțin 1000 de euro, eu nu știu încă dacă se va face așa ceva. Da asta e mașină, dacă era un om, iată ei sunt însemnați, trebuiau tăiați de mult, ei nici nu au avut grijă, dar dacă era un om, dar dacă eu în timpul cela când am venit cădea pe mine”.

La scurt timp după ce imaginile cu copacul căzut au apărut pe o rețea socială, a reacționat și primarul capitalei.

„Mesaj pentru cei care gândesc că arborii de pe teritoriul orașului sunt tăiați, curățați de dragul sau din cauza plăcerilor cuiva. (…) Toți copacii sunt defrișați și curățați în urma unei expertize, prin care se determină gradul de uzură, vechime și pericol.  Respectiv, vom continua să ne facem munca ca nimeni să nu aibă de suferit”, a scris Ceban.

Acesta a spus că în toamna anului curent, inclusiv  pe străzile Capitalei au fost plantați peste 60 de mii de arbori. Am încercat să obținem o reacție de la Responsabilii de la Spații Verzi însă nimeni nu ni -a răspuns la telefon.

REPORTER-CĂTĂLINA GRAUR
IMAGINE- ROMAN BAHNĂ

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!