/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Fiind beat și având cătușe la mâini a răpit o mașină a Poliției. Un bărbat din Ciorescu, cercetat penal

13 decembrie 2020, ora 13:36

Un bărbat de 35 de ani din comuna Ciorescu, municipiul Chișinău, a fost reținut pe urme fierbinți de către oamenii legii, după ce a răpit o mașină a Poliției. Cazul a avut loc pe data de 6 decembrie curent, pe traseul Chișinău – Bălți, în preajma satului Rădeni, raionul Strășeni.

Poliția spune că a fost alertată în jurul orei 22.30. O persoană a comunicat despre faptul că un bărbat se află în stare de ebrietate la volanul unei mașini de marca „Volkswagen” și că ulterior a fost stopat pe acostament de către alţi șoferi.

Imediat la fața locului s-a deplasat un echipaj al Inspectoratului de Poliție Străşeni, cu automobilul de serviciu „Dacia Duster”.

În urma cercetării automobilului stopat, polițiștii au constatat că în mașină se aflau doi bărbați, unul la volan și altul pe bancheta pasagerului din faţă, ambii având miros puternic de alcool și fiind vizibil în stare de ebrietate.

Oamenii legii au solicitat șoferului să prezinte actele, iar acesta a refuzat, manifestând un comportament agresiv, intrând în conflict cu ceilalți conducători auto. Fiind somat să se conformeze cerințelor angajaților poliției, acesta nu s-a subordonat.

Pentru a curma acțiunile bărbatului, polițiștii i-au pus cătuşe şi l-au urcat în automobilul de serviciu, pe bancheta din spate, blocând ușile.

În timp ce polițiștii chestionau martorii, bărbatul aflat în automobil, a trecut pe locul șoferului începând deplasarea în direcția orașului Chişinău.

Ca urmare a acțiunilor polițiștilor, în preajma orașului Stăuceni, a fost depistat automobilul de serviciu abandonat, iar bărbatul a fost depistat într-un tufiş din preajmă, având cătușele la brațe. Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Străşeni pentru documentare.

Anterior, șoferul a fost judecat pentru diferite infracțiuni.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală în baza, bărbatul fiind reținut pentru 72 ore, iar la data de 9 decembrie, fiind eliberat prin ordonanța Procuraturii Strășeni, din motiv că infracțiunea incriminată face parte din categoria infracțiunilor mai puțin grave.

Pentru că bărbatul a refuzat de a fi supus testării alcooscopice, a fost pornită o altă cauză penală. Automobilul de serviciu Dacia Duster nu a fost deteriorat.

Pe 7 decembrie a fost dispusă și o anchetă de serviciu în vederea cercetării complete și obiective a tuturor circumstanțelor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram