Bugetarii care s-au infectat cu noul coronavirus la locul de muncă vor primi o indemnizație de 16 mii de lei. Guvernul va aloca în acest sens peste 60 de milioane de lei. Un proiect ce prevedea aceasta a primit aviz pozitiv în cadrul ședinței de pe 14 decembrie a Cabinetului de Miniștri.

„Este vorba despre alocarea indemnizației unice de 16.000 pentru aproape 3750 de persoane angajate în cadrul instituțiilor de stat, în sectorul medical, în poliție, autoritățile publice locale etc, care s-au infectat de acest virus” , a precizat premierul Ion Chicu.

Potrivit datelor, prezentate de Ministerul Finanțelor, circa 20 milioane de lei vor fi repartizate angajaților din sistemul de sănătate, iar alte circa opt milioane de lei vor primi angajații Ministerului Afacerilor Interne (MAI), care s-au contaminat cu noul tip de coronavirus în timpul serviciului.

Mijloacele financiare vor fi alocate din fondul de rezervă al Guvernului și fondul de intervenție pentru anul 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!