/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ce spune autorul amendamentului privind magazinele Duty Free despre declarațiile lui Sergiu Litvinenco

missing
14 decembrie 2020, ora 14:11

Deputatul din partea Partidului Șor Vadim Fotescu, susține că amendamentul cu privire la magazinele Duty Free, susține că nu se referă la impozitarea sau modificarea taxelor, dar prevede modificarea modului de obținere a licențelor. 

„Sunt uimit să văd asemenea comentarii de la un deputat care are studii juridice. Înainte de a lansa în spațiul public critici în privința anumitor proiecte de lege, ar fi bine să le citiți mai întâi cu atenție. În primul rând, amendamentul pe care l-am propus în niciun caz nu se referă la impozitarea sau modificarea taxelor pentru magazinele Duty Free, amplasate la intrarea în țară, sau la stabilirea unor facilități pentru bunurile accizabile. Aceste magazine vor plăti în continuare accizele pentru mărfurile accizabile”, a precizat deputatul din partea Partidului Șor Vadim Fotescu.

Parlamentarul mai spune că „în al doilea rând, respectivul amendament modifică legea privind acordarea licențelor nr. 160\2011, care prevede în mod clar că acest tip de licență este emis de Agenția Servicii Publice, iar cât privește Serviciul Vamal, acesta a fost întotdeauna organismul ce controlează acest tip de activitate”.

Precizăm că astăzi deputatul PAS Sergiu Litvinenco a criticat amendamentul la politica fiscală pentru 2021 propus de fracțiunea Partidului Șor.

„Când crezi că nu se mai poate mai rău, iată că deputații din actualul Parlament demonstrează contrariul! În 2019, cu mare greu am reușit să promovăm un proiect de lege care nu mai permite magazinelor Duty Free, de la intrarea în țară, și celor pentru deservirea corpului diplomatic să beneficieze de scutiri pentru mărfurile accizate, alcool, țigări. Iată că acum la inițiativa fracțiunii Șor se propune practic anularea acelei reforme, iar magazinele Duty Free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic obțin din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele”, a declarat deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Sursa: FB/Sergiu Litvinenco

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram