Magazinele Duty Free ar putea din nou să beneficieze de scutiri pentru mărfurile cu acciz. Mai mult, acestea ar putea beneficia de licență pentru a deservi din nou corpul diplomatic. Cel puțin asta se arată într-un amendament pentru politica fiscală pentru 2021. 

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco spune că amendamentul a fost înregistrat de fracțiunea Șor.

„Când crezi că nu se mai poate mai rău, iată că deputații din actualul Parlament demonstrează contrariul! În 2019, cu mare greu am reușit să promovăm un proiect de lege care nu mai permite magazinelor Duty Free, de la intrarea în țară, și celor pentru deservirea corpului diplomatic să beneficieze de scutiri pentru mărfurile accizate, alcool, țigări. Iată că acum la inițiativa fracțiunii Șor se propune practic anularea acelei reforme, iar magazinele Duty Free de la intrarea în țară și cele pentru deservirea corpului diplomatic obțin din nou dreptul de a vinde mărfuri accizate fără a plăti accizele”, menționează deputatul PAS Sergiu Litvinenco.

Deputatul mai spune că amendamentul propus de fracțiunea Partidului Șor prevede ca licența pentru magazinele Duty Free să fie eliberate de Serviciul Vamal.

„Și asta încă nu e tot – în loc ce Agenția Servicii Publice, se propune că licența pentru așa gen de magazine să fie eliberată de Serviciul Vamal. Semn că zvonurile cu privire la aceea că Dodon îi cedează controlul asupra vămii lui Șor sunt reale. Să vedem ce va face guvernul și dacă va susține sau nu această propunere”, a adăugat Sergiu Litvinenco.

Amendamentul a fost înregistrat pe data de 10 decembrie curent.

Amintim că proiectul pentru politica fiscală a fost votat în prima lectură pe data de 3 decembrie, pe fundalul îmbrâncelilor și protestelor din plenul Legislativului. Inițiativa urmează să fie dezbătut și votată în lectura a doua.

Sursa: FB/Sergiu Litvinenco

 

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!