/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Mai mulți deputați PSRM propun ca Ziua Europei să fie sărbătorită în altă zi

missing
14 decembrie 2020, ora 10:30

Mai mulți deputați PSRM, printre care Nicolae Pascaru și Bogdat Țîrdea, vor ca Ziua Europei să fie sărbătorită pe 8 mai și nu 9 mai cum era până acum. Potrivit acestora, inițiativa vine pentru că în fiecare an,în Republica Moldova pe 9 mai sunt comemorate victimele celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ținând cont de faptul că ziua de comemorare a Marei Victorii este sărbătorită pe data de 9 mai a devenit o tradiție istorică a devenit o tradiție istorică d epeste 7 decenii, în scopul evitării confuziilor de către cetățeni, s eprezintă mai oportun efectuarea delimitării  prin strămutarea sărbătorii „Ziua Europei” pentur o altă dată”, se arată în nota informativă a Hotărârii.

Potrivit acestora, în scopul asigurării cuvenite valorilor celor două sărbători, se propune ca Ziua Europei să fie sărbătorită pe 8 mai.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram