Mai mulți deputați PSRM, printre care Nicolae Pascaru și Bogdat Țîrdea, vor ca Ziua Europei să fie sărbătorită pe 8 mai și nu 9 mai cum era până acum. Potrivit acestora, inițiativa vine pentru că în fiecare an,în Republica Moldova pe 9 mai sunt comemorate victimele celui de-al Doilea Război Mondial.

„Ținând cont de faptul că ziua de comemorare a Marei Victorii este sărbătorită pe data de 9 mai a devenit o tradiție istorică a devenit o tradiție istorică d epeste 7 decenii, în scopul evitării confuziilor de către cetățeni, s eprezintă mai oportun efectuarea delimitării  prin strămutarea sărbătorii „Ziua Europei” pentur o altă dată”, se arată în nota informativă a Hotărârii.

Potrivit acestora, în scopul asigurării cuvenite valorilor celor două sărbători, se propune ca Ziua Europei să fie sărbătorită pe 8 mai.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!