O altă companie farmaceutică germană, CureVac, anunță că a început ultima fază a studiilor clinice la scară largă pentru un nou vaccin împotriva coronavirusului. Anunțul vine la scurtă vreme după ce vaccinul germanilor de la BioNtech, realizat în colaborare cu americanii de la Pfizer, a fost autorizat în Marea Britanie, Canada și Statele Unite.

„Curevac începe faza globală 2b /3 a studiilor sale clinice necesare pentru autorizarea candidatului său la vaccin”, au anunţat luni reprezentanții CureVac într-un comunicat, preluat de Reuters.

Laboratorul CureVac, cel care foloseşte tehnologia ARN mesager pentru vaccinul său, la fel ca Biontech şi Moderna, a anunțat că un prim voluntar a fost deja recrutat. Studiul se va face pe scară largă în Europa şi America de Sud cu peste 35.000 de participanţi, precizează compania.

A doua fază a studiilor clinice a fost lansată la sfârşitul lunii septembrie de laboratorul german, cu un studiu realizat în Peru şi Panama pe 690 de voluntari, notează AFP, citată de Agerpres. Rezultatele acestor studii nu sunt încă cunoscute, însă se aşteaptă să fie publicate în cursul celui de-al patrulea trimestru al anului 2020, potrivit Curevac. Compania este unul dintre zecile de laboratoare care dezvoltă în prezent un vaccin împotriva noului coronavirus.

Compania a fost listată anul acesta la Bursa Electronică Nasdaq, 150 de milioane de dolari din fondurile strânse fiind utilizate pentru finanţarea acestui vaccin.

Comisia Europeană a rezervat 225 de milioane de doze din acest vaccin şi ar putea comanda până la 180 de milioane suplimentare “după ce vaccinul se va dovedi sigur şi eficace”.

Compania fusese în martie în centrul unei dispute diplomatice între Berlin şi Washington, guvernul german acuzând Statele Unite că au încercat să cumpere compania de biotehnologie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!