/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Putin şi-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscova în staţiunea Soci pentru a da impresia la TV că este în Capitală

14 decembrie 2020, ora 10:59

Președintele Vladimir Putin şi-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscova în staţiunea Soci de pe malul Mării Negre pentru a da impresia la TV că este în Capitală, scrie Putin şi-ar fi construit un birou identic cu cel de la Moscova în staţiunea Soci de pe malul Mării Negre pentru a da impresia la TV că este în Capitală.

Putin și-ar fi făcut, astfel, un birou identic în celebra stațiune turistică, pentru a se adresa oamenilor prin intervenții televizate, a dezvăluit săptămâna trecută publicația de investigații Proekt.

Imaginea cu Putin aşezat într-un birou puţin mobilat, cu câteva fotolii bej, cu steagul Rusiei în fundal, a devenit una familiară pentru ruşii care au urmărit intervenţiile la TV în acest an, întrucât, din motive de siguranţă, preşedintele rus şi-a desfăşurat mare parte din activităţile oficiale de la distanţă.

Deşi informațiile care au fost făcute public s-au bazat în mare parte pe surse anonime şi dovezi circumstanţiale care nu au putut fi confirmate în mod independent, au atras o mulţime de comentarii la Moscova privind comportamentul lui Putin, relatează New York Times.

Articolul citează înregistrările publice ale zborurilor efectuate de avioanele prezidenţiale care păreau să contrazică informările Kremlinului despre locul unde se afla Putin, precum şi mai multe surse anonime despre care se ştie că au cunoştinţe despre biroul duplicat din oraşul Soci de pe malul Mării Neagre. Kremlinul a negat informaţia.

Înainte de pandemie, Putin a lucrat frecvent – şi deschis – în reşedinţa de la Soci, într-un efort de a promova industria turistică a oraşului sau de a saluta vizitatorii oficiali într-un cadru mai relaxat. Dar politica s-a schimbat odată cu pandemia, se arată în raportul Proekt.

În astfel de momente, conform Kremlinului, oamenii ar trebui să creadă că preşedintele se află în capitală sau în apropiere, lucrând pentru a combate virusul, care a lovit Rusia puternic.

Preşedintele rus a avut numeroase intervenţii televizate cu precădere în timpul verii, televiziunea de stat precizând că el se afla la reşedinţa guvernamentală din aproprierea Moscovei, nu pe malul mării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram