Inspectoratul de Integritate a inițiat procedura de control pentru încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova, adjunctul procurorului municipiului Chișinău, un membru al Comisiei Electorale Centrale, un șef adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat,  viceprimarul municipiului Bălți și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari.

Trei acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese au fost emise pe numele unui fost director general al ÎS ”Poșta Moldovei”, unui director de școală profesională din municipiul Chișinău și unui manager de grădiniță din raionul Călărași.

Totodată, inspectorii de integritate au stabilit incompatibilitate de funcție admisă de către un primar din raionul Rezina, iar o cauză contravențională a fost pornită pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de un polițist din cadrul IP Dubăsari.

Primarul satului Zaim din raionul Căușeni a declarat la ANI un conflict de interese, în baza acestuia inspectorul de integritate a expediat o soluție.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 21 de sesizări spre examinare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!