/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Un deputat, adjunctul procurorului, un membru CEC, un șef adjunct al SPPS și viceprimarul de Bălți, vizați în controlul averii

missing
14 decembrie 2020, ora 10:34

Inspectoratul de Integritate a inițiat procedura de control pentru încălcarea regimului juridic al averii de către un deputat din Parlamentul Republicii Moldova, adjunctul procurorului municipiului Chișinău, un membru al Comisiei Electorale Centrale, un șef adjunct al Serviciului Protecție și Pază de Stat,  viceprimarul municipiului Bălți și un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Dubăsari.

Trei acte de constatare a încălcării regimului juridic al conflictelor de interese au fost emise pe numele unui fost director general al ÎS ”Poșta Moldovei”, unui director de școală profesională din municipiul Chișinău și unui manager de grădiniță din raionul Călărași.

Totodată, inspectorii de integritate au stabilit incompatibilitate de funcție admisă de către un primar din raionul Rezina, iar o cauză contravențională a fost pornită pentru nedepunerea declarației de avere și interese personale de un polițist din cadrul IP Dubăsari.

Primarul satului Zaim din raionul Căușeni a declarat la ANI un conflict de interese, în baza acestuia inspectorul de integritate a expediat o soluție.

Prin sistemul ”e-Integritate” au fost repartizate inspectorilor 21 de sesizări spre examinare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram